بررسی میزان پراکسید موجود در نمونه های زولبیا بامیه ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی در سال ۹۳

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 739

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBGCONF02_304

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

پراکسید جزء اولین ترکیبی است که بعد از اکسیداسیون چربی ها وروغن های بوجود آمده ومی تواند زمینه ساز بیماری های مختلفی از جمله تصلب شرائن سرطان ، پیری زود رس ، التهاب آلرژیک واختلالات مختلف کبدی گردد.وقتی که میزان پراکسید به اندازه ی معین رسید تغییرات مختلفی صورت می گیرد ومواد فراری که باعث ایجاد بو وطعم نامطلوب در چربی وروغن می گردند ایجاد می شود . هدف کلی این مقاله گزارشی است که با بررسی میزان پراکسید موجود در نمونه های زولبیا وبامیه ارسالی به آزمایشگاه کنترل موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی طراحی شده و به اجرا در آمده است. این مقاله با بررسی توصیفی روی تعداد 67 نمونه زولبیا وبامیه طی مدت 1 سال انجام گرفت. در این مطالعه ابتدا ، وزن مشخصی از روغن نمونه ها که با روش استخراج ، بوسیله حلال جداشده وسپس مقدار پراکسید موجود در روغن استخراجی با روش تیتراسیون (تیرسولفات سدیم ۰/۰۱نرمال ) اندازه گیری شد محاسبه مقدار پراکسید با ثبت حجم مصرفی تیوسولفات سدیم واستفاده از فرمول مربوطه صورت گرفت. نتایج با استفاده از آزمون T آنالیز آماری شدند.ازمجموع 67 نمونه زولبیا وبامیه ، 5 نمونه (۷۴/۶در صد) قابل مصرف و 17 نمونه(۲۵/۴ در صد)غیر قابل مصرف بودند. بالاترین عدد پراکسید درنمونه های زولبیا وبامیه ۲۳/۹میلی اکی والان در کیلوگرم بود . این مطالعه نشان داد که در صد بالای از نمونه های زولبیا و بامیه غیر قابل مصرف می باشند با توجه به میزان بالای پراکسید در نمونه ها و خطراتی که پراکسید برسلامتی دارد ، برنامه ریزی مداوم وارائه راه کارهایی کاربردی توسط سیاست گذاران ومسئولین بهداشتی استان ضروری است.

نویسندگان

مریم اسماعیلی

کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذاو دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،بجنورد ،ایران

حمیده نیکوزاده

کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذاو دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،بجنورد ،ایران

عاطفه اسلامی

کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذاو دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،بجنورد ،ایران

احمد یزدانی

مسئول آزمایشگاه، معاونت غذاو دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،بجنورد ،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اربابی م، دریس بررسی تعین میزان بکسید موجود در روغن ...
  • عاصمی ذ، ضیاع کاشانی ش، دولتی م وهمکاران بررسی میزان ...
  • _ رحیم زاده برزکی 0 بیرامی س وهمکاران تعیین کد ...
  • Choee, m indb.chemistry of deep-fatfryi ngoils jornal of food science ...
  • نمایش کامل مراجع