رطوبت ،دما واثر آن بر مقاومت سازند چاه نفت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 827

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBGCONF02_264

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

ناپایداری چاه در زمان حفاری یکی ار اساسی ترین مسایلی است که صنعت نفت به طور متداول با آن مواجه است و این موضوع سالیانه هزینه بسیاری را به شرکت های نفتی تحمیل می کند . در اثر حفاری، تعادل موجود در ساختار محیط اطراف چاه به هم ریخته و سبب ایجاد تمرکز تنش بر روی دیواره چاه می شود و در صورت تجاوزاز مقاومت سنگ سازنده می تواند باعث ایجاد شکست سنگ شود و در نتیجه مسائل ناپایداری دیواره چاه را به وجودآورد . آگاهی از ارتباط بین آلات تنش، فشارمنفذی ،وزن گل و مسیر چاه ،نقش به سزایی در کاهش ریسک حفاری یک چاه خواهد داشت. در واقع فهم این ارتباط بااستفاده از مدل سازی ژئومکانیکی که سعی در شناخت و کنترل رفتار توده سنگ در مواجهه باتنش های وارد برآن ،سیالات منفذی، دما،رطوبت و غیره دارد، امکان پذیرخواهد شد . شناخت تاثیر حرارت برروی مکانیسم گسیختگی دیواره چاه های نفتی، ازاهمیت خاصی برخوردار است .باتوجه به هندسه چاه، تنش های موثر وارد بر دیواره چاه وفشار سیال حفاری، گسیختگی های به وجودآمده در دیواره چاه های نفتی را می توان از نظر مکانیسم، به دوگروه اصلی برشی و کششی تقسیم نماییم . به منظور بررسی تاثیر حرارت و رطوبت در پایداری چاه نفت ازنرم افزارعددی udec استفاده شده است ونتایج حاصل از تحلیل نشان دهنده اثرمعکوس حرارت و رطوبت بر پایداری سازنده است و از بررسی افزایش دمای سازنده این نتیجه به دست می آید که هرچه دمای سازنده بیشتر شود ناپایداری بیشتر است .

کلیدواژه ها:

پایداری چاه نفت ، تاثیر حرارت و رطوبت ، روش عددی ، udec

نویسندگان

پدرام اسعدی فارسانی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه،میمه،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • : Choi, S.K., Tan, C.P., CSIRO Petroleum, "Modeling of Effects ...
  • SPEISRM Rock Mechanics in Petroleum Engineering, 8-10 July 1998, Trondheim, ...
  • : DUNG TRUNG TRAN . THERMAL EFFECTS IN BOREHOLE STABILITY. ...
  • : Itasca consulting group. Udec for user manual ...
  • : ugene C. Robertson (1988), THERMAL PROPERTIES OF ROCKSE ...
  • نمایش کامل مراجع