بررسی تاثیر شاخص های نوین نقدینگی بر قابلیت پیش بینی بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 728
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MNGTCONF03_134
تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395
چکیده مقاله:
بازدهی شرکت ها ازجمله اطلاعات با اهمیت در تصمیمات اقتصادی به شمار میرود که به عنوان محرکی برای سرمایه گذاران به حساب می آید، در نتیجه شناسایی عوامل تاثیرگذار برآن از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر شاخصه های نویننقدینگی بر قابلیت پیش بینی بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. این پژوهش از منظر هدف کاربردی،از نظر منطق اجرای پژوهش توصیفی پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی است. در این پژوهش از روش دادههای تابلویی – جهت تخمین مدل استفاده شده است. روش شناسی پژوهش از نوع پس رویدادی )از طریق استفاده از اطلاعات گذشته( است. فرضیه های این پژوهش به بررسی تأثیر شاخص فراگیر نقدینگی، مانده نقدی خالص، روش تطبیق سررسید بدهی های جاری و مطالبات، دوره تبدیل وجه نقد،روش لامبا و شاخص دوره تبدیل وجه نقد تعدیل شده بر پیش بینی بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میپردازند. برای انجام پژوهش از آزمونهای آماری، آزمونهای همبستگی و رگرسیون چند متغیره و در صورت لزوم از آزمونهای تفاوت معنا داریT استفاده میگردد. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ) 536 شرکت( میباشد و تعدادنمونه 126 و روش نمونه گیری، روش حذفی است. برای آزمون فرضیهها از نرم افزار آماری ) Eviews ( استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی ازآن است که شاخص فراگیر نقدینگی، مانده نقدی خالص، روش تطبیق سررسید بدهی های جاری و مطالبات، دوره تبدیل وجه نقد ، روش لامبا )برای محاسبه نقدینگی( و شاخص دوره تبدیل وجه نقد تعدیل شده برپیش بینی بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران تاثیر معنادار دارد.
نویسندگان
طیبه نجفی
گروه حسابداری، پردیس علوم و تحقیقات ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ایلام، ایران. گروه حسابداری، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ایلام، ایران
مهرداد قنبری
استادیار گروه حسابداری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :