بررسی فراوانی شکلهای مختلف اللی موجود در ناحیه اگزون شش از ژن PIT1 گاو نژاد سرابی و گلپایگانی

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,670

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_018

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

ژن PITl ار جمله ژنهای کاندیدا برای بهبود خصوصیات سیر تولیدی در دامهای شیرده می باشد که در دهه اخیر زمینه بسیاری از تحقیقات ژنتکی مولکولی در زمینه اصلاح نژاد گله های شیرده را به خود اختصاص داده است.این ژن در واقع یک فاکتور ویژه نسخه برداری هیپوفیزی می باشد که باعث تظاهر مناسب ژنهای هورمون رشد (GH) و پرولاکتین (PRL) در هیپوفیز خلفی می شوند. این ژن دارای 6 اگزون و 5 اینترون می باشد. از لحاظ جایگاه کروموزومی در گاو در کروموزوم شماره یک قرار دارد. هدف این پژوهش بررسی فراوانی شکلهای مختلف اللی در ناحیه ای 600 جفت بازی از اگزون 6 از ژن PITl در جمعیتهای گاو سرابی و گلپایگانی ایران با استفاده از تکنیک PCR-RFLP می باشد. استخراج DNA از 82 نمونه از جمعیت گاوهای سرابی و 42 نمونه از جمعیت گاوهای گلپایگانی به دست آمد. با استفاده از آغازگرهای مناسب توالی حاوی جایگاه آنزیمی چندشکلی HinFI در اگزون 6 ژن توسط تکنیک PDR تکثیر شد سپس قطعات تکثیر شده با آنزیم مذکور هضم گردیدند. یه ژنوتیپ AA و AB و BB به ترتیب قطعات 600 جفت بازی و 243، 600، 357، 357، 243 جفت بازی را ایجاد نمودند. فراوانی ژنوتیپهای AA و AB و BB به ترتیب 7/3% و 39% و 7/3% برای گاوهای سرابی و 55/3% و 36/8% و 7/9% برای گاوهای گلپایگانی محاسبه شده اند. همچنین فراوانی اللی، اللهای A و B به ترتیب برای گاوهای سرابی 7/3% و 27% و برای گاوهای گلپایگانی 74% و 26% محاسبه شده بودند. آزمون کای اسکور (2%) نشان داد که تعادل هاردی - واینبرگ در جمعیت گاوهای سرابی و گلپایگانی نمونه گیری شده برای ژن PITl برقرار است.

نویسندگان

جواد توکلیان

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

سیروس زینلی

آزمایشگاه تشخیص مولکولی ناهنجاریهای ژنتیکی

نادر اسدزاده

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

بابک عظیمی فر

آزمایشگاه تشخیص مولکولی ناهنجاریهای ژنتیکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chenht, C., H. Geldrmann. 1996. Variants within 5- Flanking region ...
  • T Chen, LA Schuler, and RD Schultz _ 1997.Growth hormone ...
  • CK Tuggle, TP Yu, J Helm, and MF Rothschild .1993.Cloning ...
  • Zwie rzchowski-L; Oprzadek-J; Dymnicki-E; Dzierzbicki-P ..2001.An association of growth hormone, ...
  • Tanaka-M; Yamamoto-I; Ohkubo-T; Wakita-M; Hoshino-S; Nakashima-K : _ 1999. cDNA ...
  • Sta ncekova-K; Vasicek-D; P eskovicova-D ; Bulla-J; Kubek-A .1999.Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع