ارزیابی و اثر بخشی عملیات ابخیزداری مطالعه موردی: بند خاکی لاله زار واقع در استان کرمان
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,402
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED04_240
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386
چکیده مقاله:
با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک ایران و بروز مشکلات عدیده ای چون کم آبی دربسیاری ازمناطق کشور، حفاظت خاک و آبخیزداری از سازنده ترین راهکارها برای مقابله با خشکسالی است. راهبرد اساسی کنترل سیلاب به تغذیه سفره های آب کمک می کند و موجب می شود که قنات ها، چشمه ها وچاهها با تولید آب بیشتر بتواند زمین های کشاوزری بیشتری را به زیر کشت برده و در تولیدمحصولات غذایی بیشتر،نقش مهمی را ایفا کنند.
یکی از اقداماتی که بسیار مورد توجه ابخیزداری بوده و در مناطق زیادی اجرا شده است، بندهای خاکی می باشند. این تحقیق به منظور ارزیابی اثر بخشی احداث این بندها بر کاهش تلفات خاک، خسارات سیل و بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی ساکنین منطقه بر روی بند خاکی لاله زار بردسیر انجام گرفته است. نتایج حاصله از تحقیق نشان می دهد که تلفات خاک منطقه پس از احداث بند خاکی به میزان 18/92 تن در هکتار، خسارات سیل 27/89 درصدکاهش یافته است و سطح زیر کشت محصولات رایج باغی و زراعی محلی از 2090 هکتار به 2900 هکتار رسیده است. درصد اشتغال به کار ساکنین منطقه نیز 38/2 درصد افزایش داشته است. همگی موارد گفته شده دلیلی بر سودمند بودن احداث این بند خاکی درمنطقه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آزاده مهدی پور
کارشناس تحقیقات آبخیزداری - مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ک
نورا... طغرلی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
شهرام قائم مقامیان
کارشناس مدیریت آبخیزداری کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :