اهمیت دادهکاوی در مدیریت منابع اطلاعات سیستم بانکی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 698
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAE01_1685
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394
چکیده مقاله:
مدیریت منابع اطلاعاتی به اطلاعات به عنوان منابع ارزشمند و مستقل برای سازمان نگاه میکند و هر منبعی دارای هزینه و ارزش، و نیازمند مدیریت است. علت ظهور این نگاه، فراوانی اطلاعات و نیاز حیاتی به آن برای هر نوع فرایند تصمیم سازی است. دسترسی به اطلاعات میتواند منجر به قدرت و ثروت شود و در کسب و کار، مزیت رقابتی ایجاد کند. لذا مدیریت منابع اطلاعاتی به اطلاعات به عنوان یک دارایی راهبردی نگاه میکند و هدف آن این است که اطلاعات با کیفیت)یا اطلاعات مرتبط، دقیق، کامل، روشن و روزآمد( را در زمان و مکان مناسب به شکل مناسب در اختیار فرد مناسب قرار دهد. به عبارت دیگر مسئله اساسی درمدیریت منابع اطلاعاتی این است که چه کسی، چه اطلاعاتی را به چه وسیلهای به چه بهایی به دست میآورد، سازماندهی میکند و با چه تأثیری به چه کسی منتقل میکند؟ باتوجه به اهمیت فراوان مدیریت منابع اطلاعاتی در نظام بانکداری، بحث دادهکاوی دربانکها مسئله مهمی می باشد. بدلیل حجم گسترده و بسیار زیاد دادههای موجود در بانک و همچنین عدم امکان ذخیره سازی آنهاو نیاز به پردازش و استخراج پویای اطلاعات ودانش نهفته در دادهها بحث دادهکاوی جریان دادهها در بانک های ایران طی سالهایاخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق تلاش شده اهمیت دادهکاوی و کاربردهای آن در بانکهای ایرانی و نیزچالشهایی که نظام بانکداری ایران در مدیریت منابع اطلاعاتی با آن رو به رو است بررسی گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا همتی
هیات علمی مرکز تحقیق وتوسعه سیاست های دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
محمد جواد ابراهیم شمیرانی
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی فارابی رشته مدیریت فناوری اطلاعات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :