مونیتورینگ غیر تهاجمی دمای بافت کبد بطور موضعی با استفاده از تغییرات روشنایی نسبی تصاویر فراصوتی
محل انتشار: چهارمین کنفرانس ماشین بینایی و پردازش تصویر
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,144
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMVIP04_075
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1386
چکیده مقاله:
پس از درمان رادیوفرکانس، احتمال عود تومورهای اولیه و ثانویه کبد وجود دارد که می تواند ناشی از عدم توانایی در پایش دقیق تغییرات دمای بافت باشد. در مطالعه حاضر امکان پایش بهنگام تغییرات دما در طول درمان به روش رادیوفرکانس با استفاده از تغییرات روشنایی تصاویر اولتراسوند، مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش 10 قطعه کبد تازه گوساله در شرایطin vitro حت گرمادرمانی با جریان رادیوفرکانس قرار گرفت و پایش تغییرات دما به صورت تهاجمی با استفاده از میکروترمومتر انجام شد. با افزایش دمای بافت از 22 درجه تا 70 درجه سانتی گراد و قطع
جریان رادیوفرکانس، تصاویر اولتراسوند به ازای هر درجه تغییر دما تا رسیدن به دمای 30 درجه، ثبت شد. سپس با استفاده از سیستمPACS تصاویر به رایانه شخصی منتقل و با پردازش تصاویر، تغییرات روشنایی بافت به ازای هر درجه افزایش و کاهش دما، برآورد گردید. نتایج نشان داد که در محدوده دمایی 20 الی 50 درجه سانتیگراد، روشنایی تصاویر اولتراسوند با افزایش دما به صورت خطی افزایش می یابد. در محدوده دمایی 50 الی 70 درجه، به دلیل تشکیل حباب های گاز، تغییرات روشنایی تصاویر دارای رفتار غیرخطی است. در مرحله سرمایش بافت از 70 تا 30 درجه سانتیگراد، مجددا روشنایی بافت به صورت خطی کاهش می یابد. همچنین بطوریکه پس از پایان درمان، روشنایی تصویر حدود 60 درصد کمتر از مقدار اولیه حاصل شد. به نظر می رسد تغییرات روشنایی تصاویر سونوگرافی بتواند در پایش بهنگام و غیر تهاجمی دما در طول گرمادرمانی موضعی مورد استفاده قرار گیرد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منیژه مختاری دیزجی
دانشیار گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
آتوسا منتصری
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
شهرام اخلاق پور
استادیار گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
محمدرضا علینقی زاده
کارشناس ارشد فیزیک پزشکی، کلینیک فوق تخصصی نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :