سال انتشار: 1393
محل انتشار:
دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 1، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_CJS-1-1_003
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 544
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله علم سنجی اطلاع سنجی: مطالعه یک دهه پژوهش های سنجش کمی در ایران (1381-1391)
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: پژوهش حاضر با استفاده از شاخص های تحلیل شبکه های اجتماعی به مطالعه شبکه هم تألیفی پژوهشگران کشور در حوزه اطلاع سنجید طی سال های 1381 تا 1391 می پردازد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع علم سنجی بوده و از شاخص های تحلیل شبکه های اجتماعی جهت مطالعه شبکه هم تألیفی پژوهشگران حوزه اطلاعات سنجی استفاده نموده است. جامعه این پژوهش از تعداد 779 مقاله فارسی و انگلیسی تشکیل شده است که در زمینه های مختلف سنجش کمی طی سال های 1381 تا 1391 منتشر شده و در ویراست چهارم کتاب سنجی علم سنجی که در اسفند ماه 1391 توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران منتشر شده، نمایه شده اند. از نرم افزارهایی که تحصیل شبکه های اجتماعی (UCINET) و (VOSviewer) برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته ها: مطالعه پژوهشگران دارای تألیف در حوزه اطلاعات سنجی نشان داد که فریده عصاره (47 مقاله)محمدحسن زاده (43 مقاله) و عبدالرضا نوروزی چاکلی (36 مقاله) در شاخص تولید، رده های نخست را به خود اختصاص داده اند. همچنین، بر اساس شاخص مرکزیت درجه، فرشید دانش (77) عبدالرضا نوروزی چاکلی (69) و محمد حسن زاده (67) ضمن دارا بودن بیشترین تعداد هم تألیفی با سایر پژوهشگران، مشارکت پذیر و پروین پژوهشگران کشور در حوزه اطلاع سنجی بوده اند. نتیجه گیری: اگر چه ضریب خوشه بندی شبکیه عددی معادل 77% را نشان می دهد که حاکی از تمایل نسبتاً بالای اعضای شبکه به همکاری با دیگران و تشکیل خوشه های مختلف است و ما شاخص چگالی معادل 0/009 از گسستگی زیاد میان نویسندگان و انسجام پایین شبکه حکایت دارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_CJS-1-1_003 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/442634/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بصیریان جهرمی، رضا و گرایی، احسان،1393،علم سنجی اطلاع سنجی: مطالعه یک دهه پژوهش های سنجش کمی در ایران (1381-1391)،https://civilica.com/doc/442634
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، بصیریان جهرمی، رضا؛ احسان گرایی)
برای بار دوم به بعد: (1393، بصیریان جهرمی؛ گرایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تضاد بین واسطه رهایی کردن و کارگزار اطلاعات شدن
- سیاست های سواد اطلاعاتی در جوامع اطلاعاتی
- نظریه های یادگیری و آموزش کتابخانه ای
- رویکرد فراشناختی به سواد اطلاعاتی
- فربه تر شدن اطلاعات و دانش
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- عملکرد پژوهشی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سال ۱۳۹۶
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.