اثربخشی ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو در مقایسه با دارودرمانگری در کاهش علایم اضطرابی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب تعمیم یافته
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 942
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HPSCONF01_215
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی ترکیب درمان نوروفیدبک و دارودرمانگری در کاهش علائم اضطرابی در افراد مبتلا به اختلال اضطرابتعمیم یافته (GAD) انجام شد. روش: با استفاده از طرح آزمایشی پیشآزمون و پس آزمون بدون گروه کنترل، 02 بیمار مراجعه کننده به مراکز مشاوره و مطبهای روانپزشکی شهرستان سنندج که طبق ملاکهای راهنمای تشخیصی و آماری نسخه چهارم مبتلا به GAD بودند. به روش نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شد و در دو گروه جایگزین شدند آزمودنیهای دو گروه به پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه شخصیتی (MMPI-2) پاسخ دادند. سپس آزمودنی های هر دو گروه تحت نظر روانپزشک داروی ضداضطراب (سرترالین) دریافت کردند و آزمودنی های گروه اول به مدت 12 جلسه تحت درمان نوروفیدبک قرار گرفتند. در پایان درمان آزمودنیهای دو گروه مجدداً از طریق پرسشنامه اضطراب بک (BAI) و پرسشنامه شخصیتی (MMPI-2) مورد آزمون قرار گرفتند. یافته ها: نتایج پژوهش نشان میدهد که ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو در مقایسه با دارودرمانگری صرف، به طور معنی داری موجب کاهش اضطراب و نگرانی های مبتلا به GAD در مرحله پسآزمون شده است. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو در کاهش علایم GAD مؤثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرمین عبداللهی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،دانشگاه کردستان
زلیخا قلی زاده
استادیار گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه کردستان
مدبر آراسته
دانشیار گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :