چگونگی آموزش اصول نگرش علمی پروژه به مهندسان
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی آموزش مهندسی (با تکیه بر فن آوری های نوین یادگیری)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 476
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEEI01_041
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
رشد و توسعه صنایع در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه مدیون رعایت اصول علمی و مدیریتی بوده است. برای رشد و توسعه صنایع و ساختمان کشورمان ما نیز ناگزیر به رعایت این اصول علمی هستیم. بنابراین آموزش اصول نگرش علمی به پروژه های فنی و مهندسی باید سرلوحه امور آموزشی مهندسان در دانشگاه و نهادهای ذیربط قرار گیرد. چرا در کشور ما پروژه های بزرگ مهندسی در سطح جهانی اجرا نمی شود؟ دلیل این است که با نگرش علمی به پروژه نگاه نمی گردد. چند دهه ای است که کشورهای صنعتی پیشرفته و در حال توسعه پروژه های فنی و عمرانی خود را در مجموعه ای از علوم از قبیل اقتصاد مهندسی، مسائل زیست محیطی، جامعه شناختی، روانشناسی، علوم تجاری، حقوق، سیاسی، مالی و اقتصادی، مدیریتی و بیمه از یک طرف و بحث های فنی و علوم مهندسی از طرف دیگر مدنظر قرار می دهند و تأثیرات هر یک بر دیگری را مورد ارزیابی قرار داده و بر امور پروژه و سایر مشکلات مسلط و موفق می گردند و این مهم از طریق آموزش مهندسان صورت می گیرد. این مقاله حاصل 30 سال تجربه اجرایی و تحصیلات عالی فنی و مدیریتی و تدریس در دانشگاه است و ضمن معرفی تجارب موفق به ضرورت آموزش مهندسان به سایر تخصص های مرتبط و استفاده از سایر علوم دانشگاهی به غیر از فنی و مهندسی می پردازد (دروس لازم علوم انسانی برای مهندسان) و آموزش تکمیلی مهندسان به برخی از دروس علوم انسانی در دانشاه و سازمان های نظام مهندسی و سایر تشکل های حرفه ای را لازم می داند و ضرورت آموزش مهندسان به اصول هماهنگی و مدیریت علمی نوین و کار تیمی تأکید می کند.
نویسندگان
محمدجعفر پورمختار
مدرس دانشگاه و عضو شورای نویسندگان نشریه سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس- نویسنده کتاب های اصول مدیریت ساخت، ترمیم ساختمان، نگهداری راه و م
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :