شناسایی ترکیبهای شیمیایی و بررسی خواص آنتی باکتریال روغن اسانسی حاصل از گیاه آویشن سبلانی Thymus Kotsyanus Boiss. & Hohen

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 449

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HHMM01_192

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

گیاه آویشن Thymus از تیره نعناع Lamiaceae میباشد. تقریباً 350 گونه تیموس در نقاط مختلف دنیا گزارش شده است و در ایران نیز تاکنون 17 گونه از این گیاه شناسایی شده است که برخی از آنها مانند آویشن سبلانی Thymus Kotsyanus انحصاری و بومی ایران می باشد. گونههای مختلف آویشن خاصیت دارویی دارند. آویشن دارای خاصیت ضد درد، ضد اسپاسم، ضد نفخ بوده و در درمان سیاه سرفه، عفونتهای ریوی، سرماخوردگی و ... مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق روغن اسانسی اندامهای هوایی)سر شاخههای گل دار( گیاه تیموس دامنههای کوه سبلان در منطقه ییلاقی طاووس گولی واقع در شهرستان مشگین شهر استان اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. روغن اسانسی اندامهای هوایی ( سر شاخه های گل دار) گیاه به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر تهیه و سپس ترکیبهای شیمیایی آن، بوسیله دستگاه GC/MS مورد تجزیه و آنالیز قرار گرفت. در روغن اسانسی گیاه 33 ترکیب شیمیایی شناسایی شد. در میان ترکیبهای شناسایی شده که 98/32% کل اسانس را تشکیل میدادند، تیمول با 27/35 % پاراسیمن با 11/09 % کارواکرول با 8/42 % گاما ترپینن با 8/28 % و بورنئول با 8/08 % ترکیبهای اصلی و عمده گیاه بودند. با توجه به خاصیتهای ضد باکتریایی این گیاه اثرات آنتی باکتریایی آن بر روی باکتریهای هدف که شامل شامل باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوسپیوژنز، اشرشیا کولی، سودوموناسآئروژینوزا و کلبسیلاپنومونیا بودند، بررسی شد.

نویسندگان

خدامعلی اوجی مغانلو

گروه شیمی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jamzad Z. Thymus. Pubhications of Research Institite of Foersts Rangelands. ...
  • Sefidkon F. and Rahimi- Bidgoli A. Quantitative and qualitative variation ...
  • Clark AM. Natural Products aS a resourt from new drugs. ...
  • Sefidkon F. and ASkari F Essential Oil Composition of 5 ...
  • Rechinger KH. Flora Iranian. Labiatae. Akademishe Druk-u. Verlagsanstalt. Graz-Austeia 1982; ...
  • Adams R.P Identification of essential oil Componenrs by gas chrom ...
  • Sokman A. The in vitro antimi crobial and antioxidant activities ...
  • Karaman S. Antibacterial and antimicrobial and antifugal activity of the ...
  • نمایش کامل مراجع