بررسی انواع روش های اندازه گیری تنوع گونه ای پوشش گیاهی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,810
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DSCONF01_059
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
کل گونه های گیاهی و جانوری در یک ناحیه، تنوع زیستی آن ناحیه نامیده می شود به عبارت دیگر، تنوع زیستی به عنوان گنجینه ایاز داده های زیست شناختی در نظر گرفته می شود و شکل های متفاوتی از اشکال حیات در سطح کره زمین را نشان می دهد.اکولوژیست ها به سه دلیل عمده علاقمند به تنوع اکولوژیکی و محاسبه آن هستند، نخست به دلیل آسیب جدی به تعداد زیادی اززیستگاه ها و تعهد بسیاری از کشورها در قبال تنوع زیستی، دوم به خاطر اینکه در بیشتر مواقع اندازه گیری تنوع به عنوان شاخص هایسلامتی سیستم های اکولوژیکی مطرح می باشد و سوم آن که اندازه گیری تنوع یکی از موضوعات بحث انگیز در اکولوژی است. یکی ازشاخص های مهم تنوع زیستی که در ارزیابی زیستگاه ها از آن استفاده زیادی می شود، شاخص تنوع گونه ای است که به روش هایمختلف اندازه گیری می شود.روش های اندازه گیری تنوع شامل شاخص های عددی و شاخص های پارامتریک هستند. این بررسی نشان می دهد که در این مطالعاتمدل عصای شکسته مک آرتور از بین شاخصهای پارامتری تنوع و از شاخصهای غیر یکنواختی تنوع، شاخص سیمپسون نسبت بهسایر شاخص ها ارجحیت و کاربرد زیادتری داشته اند و از شاخص های بر اساس تئوری اطلاعات، شاخص شانون- واینر بیشتر مورداستفاده قرار می گیرد و از شاخص های یکنواختی، شاخص یکنواختی پایلو کاربرد زیادی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نگین نودهی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
موسی اکبرلو
دانشیار گروه مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عادل سپهری
استاد گروه مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :