مقایسه ی ترکیب بندی در سه اثر واحد ( سوره ی حمد ) از درویش عبدالمجید طالقانی، میرزا غلامرضا اصفهانی و یدالله کابلی خوانساری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,068

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARTHUMAN01_298

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

خط شکسته نستعلیق مانند سایر خطوط، سیر و تحولی را در روند تاریخی خود شاهد بوده است. استاد کابلی با نگرشی جدید به خط شکسته، شیوه ی جدیدی را ابداع نموده است. در این پژوهش به بررسی فرم و ترکیب بندی سوره ی حمد در اثر یدالله کابلی، درویش عبدالمجید طالقانی و میرزا غلامرضا اصفهانی پرداخته شده و تغییراتی که در شاکله ی حروف و ترکیب ها ایجاد شده مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، مقایسه و سیر خط شکسته نستعلیق و ابداعات جدید در خط استاد کابلی است که تا به حال مورد بررسی قرار نگرفته است؛ مانند شکل حروف، کلمات و قالب های مختلف خوشنویسی و هم چنین ترکیب های جدید. در شیوه ی استاد کابلی، حروف، کلمات و اتصالات دارای دور بیش تری است، علاوه بر دور بیش تر، اندازه ی حروف و کلمات به نسبت ترکیب، تغییر می کند. در واقع می توان گفت حروف و کلمات در شیوه ی کابلی در خدمت فرم می باشد بدون آن که به شاکله ی حروف و هم چنین خوانایی آن لطمه وارد شود.

نویسندگان

حسین مهرپویا

استادیار دانشکده باستان شناسی ، دانشگاه سیستان و بلوچستان

احمد بستانی

کارشناسی ارشد پژوهش هنر ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اجلی، قربانعلی، دنیای خطوط، دنیای عجیب و حیرت انگیز، ...
  • - مشعشعی، رضا، منتخب دیوان حافظ، پژوهش و مطالعات فرهنگی، ...
  • نمایش کامل مراجع