بررسی چهره کلیدی رستم در ادبیات ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ARTHUMAN01_113
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
بخش حماسی شاهنامه توصیف پهلوانی های رستم ، تدبیرهای درست او و حمایت از پادشاهان ایرانی است. این پهلوان عمری طولانی دارد از عهد منوچر تا زمان بهمن زیسته است. نام رستم در اوستا نیامده است ولی در آثارپهلوی به ندرت به شکل «روت ستخمک » یا «رتستخم » دیده می شود . نام روت ستخم در فقره ی 41 از رساله ی «درخت آسوریک » آمده و درخت آسوریک منظومه ای است متلق به عهد اشکانی و از این طریق می توان گفت که داستان رستم از روزگاران کهن به یادگار مانده است .محققان شخصیت رستم را بازنمود شخصیت هایی چون «ایندره » ، « گرشاسب » و « سورنا » می دانند . و دین او را دین ایران باستان ، زرتشتی و یا حتی معتقد به آیین زروانی و مهری معرفی کرده اند .
نویسندگان
منیره خلیلی محله
مربی ، عضو هیات علمی واحد شبستر؛ عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
معصومه کلانی
مدرس دانشگاه فرهنگیان بوشهر
زهره سرمد
استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری (یادگار امام)؛ عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :