القای موتاسیون با استفاده از اشعه گاما در جدایه Fusarium solani f.sp phaseoli به منظور ایجاد موتان های غیر بیماری زا با قابلیت کنترل بیولوژیکی عامل پوسیدگی ریشه لوبیا
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,371
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNTAANR02_006
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1386
چکیده مقاله:
در سال های 1384-85 گیاهان با علائم پوسیدگی ریشه و طوقه از 48 مزرعه مختلف لوبیا واقع در استان های خوزستان و مرکزی جمع آوری شد. با بکارگیری آغازگرهای اختصاصی تشخصیص Fusarium solani f.sp phaseoli (FsphF , FsphR) ، تعداد 3 جدایه به عنوان فرم مخصوص لوبیا مورد تایید قرار گرت. سوسپانسیون اسپور یکی از این سه جدایه با استفاده از دستگاه گاماسل باچشمه کبالت 60 (اکتیویته 2500 کوری و نرخ دز 0/38 گری در ثانیه) در محدوده دز 130 گری مورد پرتوتابی با اشعه گاما قرار گرفته وکلونی حاصل از کشت تک اسپور قارچ موتان برای تستس بیماری زایی استفاده شد. با انجام آزمایش درصد کلونه سازی ریشه در نهایت دو موتان غیر بیماری زا مورد شناسایی قرار گرفت. مقایسه مولکولی میان موتان های غیر بیماری زا و جدایه مادری با بکارگیری 10 پرایمر تصادفی نشان داد که موتان های غیر بیماری زای M23 , M22 به ترتیب 73 و 50 درصد تشابه با جدایه مادری Kh12 دارند. این اولین مرحله جهت القای موتاسیون و تعیین موتان های غیر بیماری زایی است که انتظار می رود برای کنترل بیولوژیکی این بیماری مهم مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین اهری مصطفوی
پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ، پژوهشکده تحقیقات کشاورزی پزشکی و صنعتی
ناصر صفایی
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
محمد بابایی
پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ، پژوهشکده تحقیقات کشاورزی پزشکی و صنعتی
محمدرضا لک
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :