سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: CAUEM01_168
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 424
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سیر تحول کالبد بازار تهران در پاسخ به نقش های عملکردی امروزی
چکیده مقاله:
بررسی سیر تاریخی گسترش شهر تهران نشان می دهد که این شهر بر محور استخوان بندی بازار رشد پیدا کرده است به طوریکه میتوان گفت بازار هسته اصلی شکل گیری و پیشرفت شهر تهران بوده است.کالبد بازار از اجزای گوناگونی تشکیل می شود که کاربردهایاقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارند. اهمیت هریک از این اجزا و عناصر نیز، بنا به کارایی و نقش آنان در عملکرد های بازارتفاوت دارد. با گذر زمان، بازار تهران خود تابع دگرگونی های گوناگونی بوده که در ادوار مختلف تکامل شهر تهران رخ داده است. امروزهدر این عناصر کالبدی، دگرگونی کیفیت نقش های عملکردی موجب کم رنگ شدن، حذف و حتی ایجاد نقش های عملکردی جدیدیدر اجزای عناصر اصلی شده است. در این راستا، برای پاسخ به این سوال که آیا با گذر زمان و رشد جمعیت و دگرگونی که در عناصرکالبدی به وجود آمده است، بازار اکنون نیز در ایفای نقش مؤلفه های کارکردی خود پابرجا است؟ این پژوهش سعی خود را بر آنداشته تا به بررسی، تفکیک و مطالعه عناصرکالبدی بازار تهران بر اساس دوره های مختلف بپردازد تا تناسبات کالبدی، اقتصادی،اجتماعی و سیاسی هر دوره را که در تکامل بازار تهران موثر بوده مورد بازشناسی قرار دهد. چه بسا با بهره گیری از الگوهای پیدایشبازار و عوامل موثر در تحول چهره ی آن در اجتماع، بتوانیم روحش را حفظ وکالبدش را تقویت نماییم تا بهترین پاسخ برای نقش هایعملکردی آن اعم از اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در رابطه با نیاز روز جامعه باشد. روش تحقیق این پژوهش با توجه به ماهیت بحثدر بستر مطالعات میدانی و کتابخانه ای می باشد.
کلیدواژه ها:
بازار بزرگ تهران، عناصرکالبدی، گسترش شهر، دگرگونی، نقش های عملکردی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/422596/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اصغربیگی، رزیتا و فاتح، رها،1394،سیر تحول کالبد بازار تهران در پاسخ به نقش های عملکردی امروزی،کنفرانس سالانه تحقیقات در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار،تهران،،،https://civilica.com/doc/422596
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، اصغربیگی، رزیتا؛ رها فاتح)
برای بار دوم به بعد: (1394، اصغربیگی؛ فاتح)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیراقلیم برمعماری خانه های مناطق سردوکوهستانی مطالعه موردی خانه های سنتی بروجرد
- عوامل اجتماعی موثر بر تغییر سبک زندگی
- بررسی جهت گیری مناسب در ساختمان های آموزشی به منظور بهره برداری ازانرژی و نورخورشیدی
- بررسی میزان فلزات سنگین کل و قابل دسترس از نظر بیولوژیکی (Zn,Cu,Cd,Ni) در لجن فاضلاب شهری و ورمی کمپوست تهیه شده از آن
- بهینه سازی جهت گیری معابر وسکونتگاههای شهررودان بر اساس شرایط اقلیمی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.