سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: AUSI01_128
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 217
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله حمام گپ خرمآباد؛ اثری فرهنگی از عصر قاجار
چکیده مقاله:
حمام های عمومی یکی از بناهای عام المنفعه و از فضاهای مهم در معماری ایرانی به ویژه در دوران اسلامی مطرح و در بافت شهرها از جایگاه ویژه ای برخوردار است. حمام ها معمولاً در مراکز محلات و یا در مجاور راسته های بازار و یا گذرهای اصلی احداث می شدند. عصر شکوفایی ایجاد حمام، دوره صفوی بوده و از این دوره و همچنین دوره قاجار، در بسیاری از شهرهای ایران، حمام هایی هنوز پابرجاست. در بافت قدیم شهر خرم آباد، چند باب حمام از دوره قاجاریه بر جای مانده است. از وجود حمام تا قبل از این دوره در این شهر جز یک نمونه تخریب شده مربوط به دوره صفوی، اطلاع چندانی در دست نیست؛ اما از دوره قاجار حمام های متعددی در این شهر باقی مانده تا جائیکه در متون این دوره نیز به وجود این گرمابه ها اشاره شده است. از میان حمام های قاجاری شهر خرم آباد، 6 باب مربوط به حمام های اسلامی و یک باب مخصوص یهودی ها در محله یهودی نشین شهر بوده که موقعیت قرارگیری این حمام ها در بافت شهری و ارتباط آن ها با سایر فضاهای عام المنفعه از جمله کاروانسرا، مسجد و همچنین بازار شهر و اماکن مقدس (امام زاده زیدبن علی و باباطاهر)، از اهداف این پژوهش است. از مهم ترین حمام های دوره قاجار در خرم آباد، حمام گپ (بزرگ) بوده که در کنار میدان گپ و راسته اصلی بازار خرم آباد واقع شده است. این حمام که بزرگ ترین حمام دوره قاجار در این شهر است، در سال های اخیر در دست مرمت و بازسازی بوده تا به یک مکان گردشگری تبدیل گردد. هدف اصلی از انجام این پژوهش معرفی باستان شناختی و معماری حمام گپ به عنوان عنصری مهم در معماری و شهرسازی اسلامی است.
کلیدواژه ها:
حمام، خرم آباد، فضاهای معماری، گپ، قاجار
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/422069/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسلامی نسب، مهتاب و بهادروند، مهدی،1392،حمام گپ خرمآباد؛ اثری فرهنگی از عصر قاجار،اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن،زاهدان،،،https://civilica.com/doc/422069
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، اسلامی نسب، مهتاب؛ مهدی بهادروند)
برای بار دوم به بعد: (1392، اسلامی نسب؛ بهادروند)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تدوین راهكارهای بازآفرینی شهری مبتنی بر تاب آوری كالبدی، در بافت فرسوده منطقه یك شهر قزوین
- مقایسه تطبیقی از روند پیشرفت علم و فناوری ایران، ترکیه، مالزی و ژاپن
- بررسی انرژی های نو در راستای معماری و توسعه پایدار
- داستان گویی در موزه ھا از دریچه تکنولوژی واقعیت افزوده نمونه موردی، اپلیکیشن نگاه و آراوین
- تاثیر كیفیت فضای معماری بر بهبود وضعیت روحی و روانی افراد قرنطینه در منزل در شرایط كرونا ویروس
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.