بررسی پیامدهای زیست محیطی تأمین آب شرب در روشآب شیرین کن خانگی (سیستماسمز معکوس) و جایگزینی آب بسته بندی شده با هدف کاهش این پیامدها (مطالعهموردی: منطقه 3 شهر اهواز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آب های بسته بندی شده
  • کد COI اختصاصی: NCPW01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید قلمبر دزفولی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران

هادی معاضد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران

نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران

چکیده

یکی از رایجترین روشهای تصفیه آب بهویژه در مناطقی که دارای کیفیت نامطلوب آب (لب شور) هستند، استفاده از آبشیرینکنهای خانگی با روش تصفیه اسمز معکوس است. اسمز معکوس یک تکنولوژی مؤثر در حذف مواد آلی و معدنی از آب چاه ها و آبهای سطحی است که تحت تصفیه متداول مانند انعقاد، تهنشینی و فیلتراسیون قرار گرفتهاند.اگر چه هم اکنون مصرف کنندگان آب خانگی با توجه به سهولت و در دسترس بودن دستگاه های تصفیه خانگی اقدام به خرید و نصب این دستگاه مینمایند، اما هنگامیکه به صورت گسترده توسط شهروندان از این RO روش استفاده میگردد، لازم است تا پیامدهای زیست محیطی و آثار سوء آن بررسی گردد.یکی دیگر از روشهای دست یابی به آب شرب بهداشتی، استفاده شهروندان از آبهای بسته بندی شده میباشد. در این تحقیق که در سال 1393 در منطقه 3 شهر اهواز صورت گرفت، با تحقیق از عاملین توزیع دستگاههای تصفیه آب خانگی یک نمونه پایلوت با فیلترهای رایج مصرفی تهیه و نسبت به تعیین مقادیر کیفی تعدادی از پارامترهای آنیون، کاتیون PH و TDS کدورت و میزان بازیافت آب تصفیه دستگاه با استفاده از امکانات آزمایشگاهی دانشگاه شهید چمران اهواز مبادرت گردید. نتایج حاصله نشان دهنده بازیافت 30% دستگاه تصفیه آب است و بدین معناست که هر خانوار اهوازی با بعد 4/1 نفر جهت تامین آب شرب 4 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز، در سال مقدار (فرمول در متن اصلی مقاله) لیتر پساب دفعی را که شامل یونهای تغلیظ شده در مرحله تصفیه اسمز معکوس میباشدو تعداد 16/5 فیلتر دفعی را تولید می نمایند.

کلیدواژه ها

اسمز معکوس؛ آب بسته بندی؛ پساب و فیلتر دفعی؛بطری؛ اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.