مقایسه مهارت نوشتاری دانش آموزان پایه ی دوم دبستانهای هوشمند و عادی شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاد الماسی

کارشناسی ارشد و علوم تربیتی، علوم تربیتی،علوم تربیتی و روانشناسی و بیرجند

مریم سرابندی

کارشناسی ارشد و علوم تربیتی، علوم تربیتی،علوم تربیتی و روانشناسی و بیرجند

هادی پورشافعی

دانشیار ، دکتری و علوم تربیتی، علوم تربیتی،علوم تربیتی و روانشناسی و بیرجند،

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه ی مهارت نوشتاری دانش آموزان پایهی دوم مدارس هوشمند و عادی شهر زاهدان بوده است. روش: پژوهش از نوع علی مقایسهای بود و جامعه شامل 1139 نفر بود. نمونه مورد پژوهش شامل 160 نفر دانش آموز دختر و پسر پایه ی دوم مدارس هوشمند و عادی (80 هوشمند و 80 عادی) بودند که به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری جهت سنجش مهارت نوشتن در چهار مؤلفه ی کلمه سازی، جمله نویسی، املا و انشا، شامل آزمون های مهارت نوشتاری بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل واریانس ترکیبی استفاده شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که در مهارت نوشتاری دانش آموزان مدارس هوشمند و عادی اثر تعامل گروه با زمان آزمون معنادار نبود، اما اثر اصلی گروه و اثر اصلی زمان آزمون معنادار بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر که نشان داد مهارت نوشتن دانش آموزان در گروه مدارس هوشمند بالاتر از گروه عادی بود، لذا در جهت تقویت و افزایش سطح مهارتهای نوشتاری دانش آموزان در سطح مدارس عادی نیز می توان استفاده از نرم افزارهای آموزشی و محتواهای الکترونیکی که مور تایید گروه تولید محتوای آموزشی اداره کل آموزش و پرورش باشد، همانند مدارس هوشمند محتوای آموزشی چندرسانه ای در اختیار معلمین مدارس عادی قرار داده شود، با این وجود نتایج پژوهش، ضرورت برداشتن گامی سریعتر و بلندتر را در جهت هوشمندسازی مدارس سطح کشور از مسئولین آموزشی و سازمانی انتظار دارد.

کلیدواژه ها

مهارت نوشتن، هوشمند، عادی، جمله نویسی، املا، انشا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.