بررسی و مقایسه مؤلفه های کیفیت یادگیری در رشته های علوم رفتاری دانشگاه های تهران بر اساس نظریه یادگیری شناختی تجدید نظر شده بلوم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رضایی

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه خوارزمی

مسعود گرامی پور

استادیارگروه مطالعات برنامه درسی دانشگاه خوارزمی

مرجان کیان

استادیارگروه مطالعات برنامه درسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

توجه به کیفیت آموزش عالی در دنیای امروز یکی ازمهمترین کارهای مسولین علمی کشوراست. بدون شک اولین هدف که پایه تمام برنامه ریزی است را می توان کیفیت یادگیری دانست. هدف اصلی از این پژوهش بررسی و مقایسه مؤلفه های کیفیت یادگیری بر اساس طبقات یادگیری شناختی تجدید نظر شده بلوم در رشته های علوم رفتاری دانشگاه های تهران بود. جامعه آماری شامل دانشجویان سال آخر رشته های علوم رفتاری دانشگاه های تهران بود. نمونه به صورت نمونه گیری طبقه ای با انتساب بهینه 500 نفر تعیین شد. ابزار مورد استفاده عبارت بود از پرسشنامه 43 سوالی محقق ساخته با 10 مؤلفه. داده ها با استفاده از روش آماری t تک نمونه ای و MANOVA عاملی تحلیل شدند. پیش فرض های استفاده از روش های آماری ذکر شده بررسی و نتیجه در رابطه با توزیع طبیعی، آزمون کرویت بارتلت جهت کفایت همبستگی متغییرهای وابسته قابل قبول بود و نتیجه آزمون M باکس در برخی از متغییرهای مستقل معنادار شد که نشان از عدم همسانی ماتریس های واریانس - کواریانس است و برای جبران این نقیصه شاخص آماری پیلایی گزارش شد. یافته های تحلیل واریانس چند متغییری بین گروهی سه راهه نشان داد اثر اصلی متغییرهای دانشگاه و رشته معنادار و اثر اصلی متغییر جنسیت معنادار نیست. تمامی تعامل های 2 گانه و تعامل 3 گانه معنادار بودند. نتایج کلی پژوهش بر اساس رتبه بندی آزمون فریدمن، نظریه یادگیری بلوم در حوزه شناختی را تایید می کند.

کلیدواژه ها

آموزش عالی ، علوم رفتاری ، کیفیت یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.