مطالعه تطبیقی بین بیمه درمانی در ایران و ایالت متحده امریکا و ارائه پیشنهاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا رحمانی

کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و دانشگاه پیام نور واحد ساوه،

سید جواد شریف شیخ الاسلامی

کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و دانشگاه پیام نور واحد ساوه

مجید راحمی

درجه علمی ، کارشناسی ارشد رشته پدفند غیر عامل، دانشگاه فارابی

محسن محلوجیان

کارشناسی ارشد ، مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک و هوافضا و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

این مقاله یک مطالعه اسنادی است که به بررسی متون در حوزه نظام بیمه درمانی در ایران و آمریکا می پردازد. جامعه پژوهش مجموعه مکتوبات و مستندات مرتبط با موضوع مطالعه میباشد و نمونه گیری به صورت هدفمند بر اساس میزان وابستگی، ارتباط به مضامین تحت مطالعه و در برگیرنده کلید واژه های مرتبط بوده است . در این مطالعه ضمن تشریح سیستم بیمه درمانی ایران و آمریکا و ارائه خدمات بهداشتی درمانی مقایسه شده است . بارزترین یافته در مقایسه این دو سیستم وجود نظام تامین اجتماعی قوی و متنوع در آمریکاست که تحت عنوان مدی کر و مدی کید مطرح می باشد . تاکید بر خدمات دراز مدت، پوشش خدمات کوتاه مدت و تنوع در سیستم ارائه خدمات مراقبتی بر جامعه در نظام امریکا بارز می باشد . یافته ها نشان می دهد که پوشش ناکافی بیمه درمانی همگانی مهمترین عامل در انتخاب بیمه درمان مکمل بوده در این میان شورای عالی سلامت مسئول تصویب خدمات بیمه درمان مکمل تعیین گردید..ضمن ان که ساختارسازمانی سیستم های ارائه دهنده بیمه درمان مکمل در اجرا غیرمتمرکز ولی در سیاستگذاری و برنامه ریزی متمرکز و قیمت خدمات ان نیز بر اساس قیمت واقعی خدمات و با توجه به اصل رقابت تعیین گردید .بهره گیری از بیمه ها در قالب بیمه درمان مکمل دولتی و خصوصی و ایجاد رقابت میان انها می توانند نقش بسزایی در ارتقا کیفیت خدمات بیه درمان بالا بردن بهبود سطح رضایتمندی مصرف کننده خدمات و درنهایت بهبود سلامت جامعه می انجامد.

کلیدواژه ها

بیمه درمانی ،مطالعه تطبیقی ،بیمه در ایران ،بیمه در امریکا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.