برآورد سرانه پارکینگ کاربری های شهر اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندیزاده زرگری

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی عمران، تهران

ابوذر محمودی اطربی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، فرمانداری شهرستان بهشهر

ایمان عنایتی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، سازمان تاکسیرانی شهرداری قائمشهر

چکیده

ابتدا و انتهای هر سفر شهری با هر هدفی که باشد، به توقف ختم می شود. هر وسیله نقلیه شخصی،فقط بین 5 تا 10 درصد از عمر مفید خود را در حال حرکت بوده و اغلب در حال توقف میباشد.بنابراین امکانات پارکینگ در شبکه معابر شهری، یکی از ارکان مهم سیستم حمل ونقل وترافیکمیباشد. باتوجه به هزینه بالای احداث پارکینگهای غیرحاشیه ای درناحیه هایی که با کمبود پارکینگروبرو می باشند، ضرورت برآوردی دقیق ازتقاضای پارک احساس می گردد. به همین دلیل نیاز بهروشی می باشد تا بتوان تقاضای پارک را به سادگی و البته با دقت بالا برآورد نمود. یکی از سادهترینروشها در این زمینه، استفاده از جداولی میباشد که میزان تقاضای پارک به ازای واحد مساحتکاربری های مختلف را بدست می دهد. با جمع نمودن میزان تقاضای پارکینگ برای کاربری هایمختلف موجود در منطقه و با توجه به مساحت هر کاربری، کل تقاضای پارک در آن منطقه به دستمیآید. اما نکته مهمی که میبایست بدان توجه شود، آن است که میزان سرانه تقاضای پارک برای هرنوع کاربری، با توجه به اهمیت آن کاربری در جذب سفر با سواری شخصی، از منطقه ای به منطقهدیگر متفاوت می باشد. از اینرو برای هر منطقه میبایست از جداولی متناسب با آن ناحیه استفادهنمود. با توجه به احساس ضرورت در این زمینه برای شهر اهواز، در این تحقیق سعی میگردد تابرآوردی از این سرانه ها برای شهر اهواز صورت پذیرد.

کلیدواژه ها

سرانه پارکینگ، تقاضای پارکینگ، تقاضای سفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.