پژوهش طولی اثربخشی مداخله مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر سلامت روان والدین دارای بیش از یک فرزند استثنایی با توجه به جنسیت
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 776
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSCONF02_075
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
هدف پژوهش کنونی اثربخشی مداخله مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر سلامت روان والدین دارای بیش از یکفرزند استثنایی بود و جنسیت بهعنوان یک متغیر مستقل در این پژوهش جایداده شد. جامعه پژوهش را کلیه والددین دارایبیش از یک فرزند استثنایی شهرستان سبزوار تشکیل میدادند پژوهش حاضر بر روی 15 نفر از والدینی که نمره سلامت روانآنها کمتر از سایرین بود اجرا شد. نمونه بهصورت هدفمند انتخاب شد و با توجه به معیارهای ورود (داشتن بیش از یک فرزنداستثنایی) و خروج از پژوهش (غیبت بیشتر از 2 جلسه از جلسات آموزشی) همه والدین (مادران و پدران) پرسشنامه سدلامتعمومی گلدبرگ و هیلر را تکمیل کردند. سپس مداخله مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر روی آنها اجرا شد ودوباره ملزم به تکمیل پرسشنامه سلامت روانی شدند و بعد از 6 ماه دوباره پرسشنامه سلامت روانی را تکمیل کردند. مداخلهمبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور در طی 8 جلسه اجرا شد. به منظور محاسبه میانگین و انحراف معیار از آمارتوصیفی و برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار استنباطی شامل تحلیل کوواریانس اندازه های مکرر یا GLMRM استفاده شد.آزمون های چند متغیره جهت بررسی نتیجه چهار آزمون چند متغیره برای معنی داری اثر هر متغیر مستقل مورداستفاده قرارگرفتند و نشانگر این بودند که اثرات زمانبر سلامت روانی معنی دار هست و همچنین تعامل زمان و جنسیت نیز معنی داراست. وضعیت تقابل میان متغیرهای درون آزمودنی ها در رابطه بازمان و جنسیت معنی دار است. با توجه به نتایج حاصلبرنامه مداخله مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور کارایی خود را در رابطه با والدین دارای بیش از یک فرزنداستثنایی نشان داد و بازده خود را تا شش ماه حفظ کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی مهدوی
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
سارا خیری کادیجانی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
راحله صبحی قراملکی
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :