تاثیر کودهای پتاسیمی و سرب برغلظت فسفر و مس در یک خاک آلوده به سرب در گیاه اسطوخدوس (Lavendula offcinalis)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 706
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_284
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
انباشت فلزات سنگین در خاک یکی از مشکلات عمده زیست محیطی محسوب می شود. سرب یکی از ماندگارترین فلزات استکه می تواند 150 تا 500 سال در خاک باقی بماند. در این تحقیق از قدرت گیاه پالایی اسطوخودوس برای جذب و تجمع سرباستفاده گردید. این آزمایش در قالب طرح کاملا ت صادفی بر پایه فاکتوریل در سه تکرار در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابلاجرا گردید و فاکتورهای آزمایش شاامل کودهای پتاسیم در سه سطح (110، 55، 0) میلی گرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک از منبع سولفات پتاسیم، نیترات پتاسیم و کلرید پتاسیم و دو سطح سرب که شامل (0، 100) میلی گرم در کیلوگرم از منبعنیترات سرب استفاده شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که غلظتهای مختلف سرب در خاک موجب کاهش غلظت فسفردر اندام هوایی گیاه اسطوخودوس گردید. موثرترین کود در افزایش غلظت سرب در اندام هوایی در گیاهان رشد یافته درخاک های آلوده به سرب، کود سولفات پتاسید (110 میلی گرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک) بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره محمدیان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زابل
احمد غلامعلی زاده آهنگر
استادیارگروه خاکشناسی، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل
مریم قربانی
عضوهیئت علمی گروه خاکشناسی، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل
زینب محکمی
عضوهیئت علمی پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :