بررسی اثرات تنش های شوری (NaCl و 2CaCl) و خشکی بر میزان کلروفیل b, a، کارتنوئیدها، پروتئین کل و قندهای محلول در برگ گیاه ذرت (Zea mays cv 704)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 657
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_109
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
گیاهان پیوسته در معرض شمار زیادی از عوامل محیطی تنش زا قرار می گیرند که این عوامل باعث ایجاد دامنه ای از تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه می شود. در این بین شوری ((NaCl, CaCl(2) و خشکی در گیاه از مهمترین عوامل تنش زای محیطی می باشند که رشد و محصول دهی گیاهان را تحت تأثیر قرار می دهند. تنش شوری باعث کاهش میزان کلسیم و پتاسیم و افزایش سطح سدیم و تجمع گونه اکسیژن فعال (ROS) می شود که می تواند برای غشای لیپیدی، پروتئین ها و اسیدهای توکلوئیک صدمه زننده باشد. خشکی و میزان (cAcL(2 موجود در خاک از دیگر تنش های آسیب رسان به گیاهان می باشند که سبب القاء تغییرات فیزیولوژیکی در آنها می شوند. در این مطالعه، میزان کلروفیل b, a، کارتنوئیدها، پروتئین کل و قندهای محلول تحت تنش هاش یوری (CaCl(2)(40mM) NaCl(200mM، خشکی (PEG(10%) برای دو دوره کوتاه مدت (4 روزه) و بلند مدت (8 روزه) در برگ ذرت 4 هفته ای بررسی شد. طبق نتایج به دست آمده به طور کلی NaCl میزان (CaCl(2 و خشکی موجب کاهش میزان کلروفیل b, a، کارتنوئیدها و پروتئین کل و افزایش میزان قندهای محلول در برگ گیاهان تحت تیمار نسبت به گیاهان شاهد شدند. نتایج ما نشان می دهد خشکی و شوری از جمله تنش های محیطی غیر زنده و مهمی هستند که گیاهان، پاسخ های فیزیولوژیک مشخصی در مواجه با آنها از خود نشان می دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :