تهیه نقشه حاصلخیزی خاک به منظور مدیریت مصرف کود در کشت چغندر قند با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدل Fuzzy-AHP در منطقه فریمان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_085
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
مصرف بهینه کودهای شیمیایی یکی از مهمترین اهداف در کشاورزی نوین است. گیاه جهت تکمیل فرآیندهای زیستی نیاز بهجذب میزان کافی انواع عناصر غذایی دارد. درصد بالایی از این عناصر از طریق خاک در اختیار گیاه قرار می گیرد. فراهمی اینعناصر در خاک اصطلاحا حاصلخیزی خاک نام دارد که تابع عوامل گوناگون می باشد. میزان کمبود این عناصر از طریق مصرفکود تأمین می گردد. مصرف انواع شیمیایی کودها، باعث برهم خوردن تعادل عناصر غذایی در خاک شده و با توجه به تأثیرمستقیمی که بر صفات خاک می گذارد، مسائل زیست محیطی مختلفی را به بار می آورد. تهیه نقشه حاصلخیزی خاک با هدفکنترل و برنامه ریزی بهینه در استفاده کودهای شیمیایی ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه، سعی بر این است که با تهیهنقشه حاصلخیزی خاک جهت کشت چغندر قند، با استفاده از 10 صفت شیمیایی و حاصلخیزی خاک Mn, Zn, P, K, N, EC, pH, OC, CEC و Fe) تعداد 215 نمونه خاک مزارع کشت این محصول در محدوده شهرستان فریمان در استان خراسانوضعیت منطقه از دیدگاه حاصلخیزی مورد ارزیابی قرار گیرد. این نقشه با استفاده از مدل Fuzzy-AHP در محیط سیستماطلاعات جغرافیایی (GIS) تهیه گردیده است. میان یابی نقاط به منظور تهیه نقشه پیوسته به روش IDW در محیط 10.22ArcGIS انجام شده است. همچنین ار تکنیک AHP با نرخ سازگاری 0.06 جهت وزن دهی لایه ها استفاده شده است. نتایجنشان می دهد که منطقه در رتبه ضعیف از لحاظ حاصلخیزی قرار می گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی باقرزاده چهارجویی
استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی – واحد مشهد
امین قلی زاده نوقابی
دانش آموخته کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی - اگرواکولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی – واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :