تاثیر مواد تسهیل کننده ی جوانه زنی(جیبرلین، نیترات پتاسیم و سایکوسل) و سرمادهیمرطوب بر جوانه زنی و رفع رکود بذور خرمندی
محل انتشار: سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 369
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF03_133
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
خرمندی درختی خزان دار بوده که در جنگل های شمال ایران به صورت خودرو می روید که در حال حاضر اصلی ترین پایه خرمالو در سراسر جهان می باشد . بذور خرمندی به دلیل پوشش سخت، خواب درونی جنین و نیاز سرمایی ، به سختی و به صورت غیر یکنواخت و نامنظم جوانه می زنند . این خاصیت تولید دانهال خرمندی ار مشکل می سازد و سرعت برنامه های بهنژادی و اصلاح نباتات را با تاخیر مواجه می سازد . این پژوهش در قابل طرح کامال تصادفی و با سه تکرار انجام شد که در هر تکرار تعداد 10 عدد بذر قرار گرفت . بذور خرمندی پس از رسیدن میوه، بلافاصله استخراج شده و به مدت 24 ساعت جهت اعمال تیمارهای هورمونی در جیبرلین (250 و 500 میلی گرم در لیتر)، سایکوسل ( 250 و 500 میلی گرم د رلیتر)، نیترات پتاسیم ( 1، 1/5 و 2 درصد ) و آب مقطر ( شاهد) عوطه ور شدند . جهت تیمارهای سرمادهی مرطوب 30، 40، 50 و 60 روزه پس از کشت بذور به دمای 4 درجه سانتی گراد منتقل شدند و پس از گذراندن تعداد روزهای مشخص شده برای هر تیمار به قفسه ها انتقال یافتند . در این پژوهش بین تیمارهای اعمال شده از نظر درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی اختلاف معنی داری مشاهده شد . تیمارهای سرمادهی مطوب و نیترات پتاسیم 1/5 % بیشترین درصد جوانه زنی را داشتند . بذور شاهد و بذور دارای پوسته سخت بدون خراش دهی، از درصد و سرعت جوانه زنی کمتری برخوردار بوده اند .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا شهریاری
دانشجوی کارشناسی ارشد
مهدی علیزاده
عضو هیات علوی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرشید قادری فر
عضو هیات علوی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :