ضرورت برنامه ریزی برای تولید فلزات استراتژیک در ایران در راستای توسعه پایدار
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت، دانشجو و توسعه پایدار
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,205
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCISSD01_063
تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1386
چکیده مقاله:
فلزات بر حسب خواص فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و حرارتی، موارد کاربرد متفاوت دارند. فلزات استراتژیک فلزاتی هستند که به ویژه در صنایع پیشرفته به کار می روند. اغلب آنها در فلزات مس، سرب، روی و قلع متمرکز هستند. تولید فلزات استراتژیک به علت محدودیت مواد اولیه اصلی یا جنبی مصرفی، فناوری پیچیده ساخت، تجهیزات لازم برای تولید در کشور، یا به علت مشکلات تامین آنها از خارج، آسیب پذیر هستند. با توجه به طیف وسیع و متنوع صنایع تولیدی و مصرفی در ایران و نیاز آنها به مواد مصرفی، فناوری تولید و نیز تجهیزات، قطعات یدکی و نیز شرایط ملی و بین المللی، وابستگی ایران به خارج کم و بیش انکار ناپذیر است. لذا برنامه ریزی برای کاهش درجه استراتژیک فلزات از طریق تولید آنها در ایران، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. در این مقاله مدت
زمان اتمام ذخایر این چهار فلز، رشد قیمت و ارزش افزوده فلزات استراتژیک موجود در فلزات مس، سرب و روی که در ایران تولید می شوند و نیز فلز قلع و برخی از آلیاژهای آن که حتی چند هزار سال پیش در ایران تولید می شده اند، اما امروز جزو وارداتی و حاوی فلزات استراتژیک متعددی است و ضرورت برنامه ریزی برای تولید آنها در جهت توسعه پایدار، مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر توحیدی
پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، دانشکده متالورژی و مواد
آرمان ربیعی فر
واحد تحصیلات تکمیلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
محمد پیماندار
واحد تحصیلات تکمیلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :