بررسی جایگاه مهندسی معکوس دراستراتژی دست یابی به فناوری موشک های کروز با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,229
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMI01_175
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
عصر حاضر،عصر پیشرفت ورشد روز افزون اختراعات جدید و فن آوریهای مدرن درحوزه های مختلف زندگی بشری است. عصری که هر روز شاهد بروز و ظهور فناوری پیچیده وخلاقانه دست بشر است. امروزه همه علوم بشری ازجمله،علوم نظامی به نوعی درانقیاد فناوری قرارگرفته اند. از اینرو شناخت و انتخاب روش های بهینه دستیابی به فناوری یکی از مهمترین جنبه های پیشرفت در عرصه های مختلف محسوب می گردد. این تحقیق از جهت هدف، کاربردی و از جهت طرح تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. در ابتدای امر، 10 راهبرد دستیابی به فناوری تولید موشک شناسایی شد که بر اساس نظرات جام عه آماری و با استفاده از رتبه بندی فریدمن ، اقدام به رتبه بندی این 10 روش نمودیم و در نهایت بر اساس رتبه بدست آمده و نظرات عده ای از نخبگان و اساتید راهنما و مشاور، 6 روش که از رتبه بالاتری برخوردار بودند جهت رتبه بندی با تکنیک AHP انتخاب گردیدند. بر اساس نظرات نخبگان حوزه تولید موشک، رتبه بندی نهایی روش های دستیابی به فناوری تولید موشک بر اساس تکنیک AHP و تعیین جایگاه مهندسی معکوس در بین این روش ها صورت گرفت. نتیجه نهایی تحقیق بدین صورت بود که مهندسی معکوس، در رتبه اول؛ تحقیق و توسعه، در رتبه دوم ؛ کنسرسیوم تحقیقاتی ،در رتبه سوم؛ برون سپاری، در رتبه چهارم؛ همکاری مشترک ،در رتبه پنجم و در نهایت خرید فناوری ،در رتبه ششم قرار گرفت. همانگونه که از نتایج مشخص است روش مهندسی معکوس دارای بالاترین رتبه در میان راهبرد های دستیابی به فناوری موشک بوده و این موضوع لزوم توجه بیشتر به این روش در فرایند تولید موشک را آشکارمی سازد.
کلیدواژه ها:
رتبه بندی ، فناوری تولید موشک ، مهندسی معکوس ، تحقیق و توسعه ، استراتژی دفاعی ، انتقال تکنولوژی ، تصمیم گیری چند معیاره ، تحلیل سلسله مراتبی یا AHP
نویسندگان
دکترسیامک برادران
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند
دکترسید عباس کاظمی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند
حمیدرضا عیوقی
کارشناس ارشد مدیریت اجرایی-دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :