مقایسه میزان آمیلوز نشاسته سه واریته گندم ایرانی و تاثیر آن بر میزان حلالیت نشاسته

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 835

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASCONF01_028

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

نشاسته یکی از فراوانترین پلیمرهای طبیعی بعد از سلولز است که از آن به طور وسیعی در زمینه های مختلف صنعتی استفاده میشود. نشاسته و مشتقات آن کابردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند. ایجاد قوام در انواع سوپها، سسها، ایجاد بافت در محصولات نانوایی و قنادی، اثر پرکنندگی در محصولات گوشتی نظیر سوسیس و کالباس، پوشش خوراکی و پرکنندگی در قرصها و کپسولها از انواع موارد مصرف آنهاست. این پژوهش با هدف تعیین میزان نشاسته سه واریته گندم ایرانی و مقایسه میزان آمیلوز نشاسته این سه واریته و تاثیر آن بر حلالیت نشاسته صورت گرفت. در این پژوهش سه واریته گندم ایرانی الوند، بککراسروشن و سیروان تهیه و نشاسته آناستخراج گردید. میزان نشاسته و آمیلوز تعیین گردید و سپس حلالیت نشاسته سه واریتاه در دماای °C 65 °C ،°C 75، °C85 اندازه گیری شد. طرح آماری مورد استفاده، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بود.با توجه به نتایج، واریته های گندم مورد بررسی اختلاف معنیدار از حیث محتوی نشاسته و میزان آمیلوز و آمیلوپکتین با هم دارند که این اختلاف تحت تأثیر خصوصیات ژنتیکی میباشد. همچنین میزان حلالیت نشاسته هرسه واریته در دماهای مختلف متفاوت بود. میزان نشاسته، آمیلوز و حلالیت تحت تاثیر واریته مقادیر متفاوتی بوده است. با افزایش دما حلالیت افزایش یافت، همچنین میزان حلالیت در هر واریته با میزان آمیلوز رابطه معکوس دارد.

نویسندگان

هاجر قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نمازی، حسن، نشاسته وکاربردها، تهران، .1386 ...
  • D. Ackar, J. Babica, D. Subaric, M. Kopjar, B. Milicevic, ...
  • H. Arachichige, M. W ickramasinghe, H. Miura, H. Yamauchi, T. ...
  • A. Ch. Eliasson, Book Starch in food, Structure, function and ...
  • G. Hu, Ch. Burton, Ch. Yang, Efficient measuremet of amylose ...
  • P. V. Hung, N. Morita, Phys icochemical properties of hydro ...
  • نمایش کامل مراجع