بررسی رویکرد توسعه پایدار محله ای و ارائه استراتژی چندعاملهSWOT برای پایداری محله (نمونه موردی: محله شارق منطقه7 شهر تهران)
محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 489
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AAUC01_326
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394
چکیده مقاله:
توسعه محلات، در قالب فرایندی مشارکتی-دموکراتیک و مردم محورازدهه های گذشته، درکشور های توسعه یافته، به عنوان محور برنامه های توسعه پایدار شهری و مناطق کلان شهری مورد تاکید قرار گرفته است. توسعه پایدار محله ای به توسعه ای دلالت دارد که در محیط محله شکل می گیردو منجر به پایداری منابع و نتایج در سه بعد محیط زیست-زندگی ، اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. با توجه به اینکه هدف نهایی این تحقیق، بررسی رویکرد توسعه پایدار محله ای برای محله شارق، وارائه راهبردها و برنامه هایی برای نیل به پایدارمحله است، لذا با تاکید براین هدف، در تحقیق پیش رو به دنبال اثبات این سوال هستیم که آیا تغییر بنیادی ساختارهای برنامه ریزی در جهت توسعه پایدار محله شارق با تاکید بر نظام محله محوری می تواند به پایداری اکولوژیک، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این محله منجر شود؟ با توجه به اهداف و سوال ذکر شده ابتدا به بیان مبانی نظری و تعاریف مربوطه و سپس به معرفی محله شارق پرداختیم، و با روش تحقیق بنیادی-توسعه ای و روش مطالعه توصیفی-تحلیلی ادامه دادیم. داده های تحقیق متناسب با اهداف از یافته های میدانی و استفاده از متون، منابه و بررسی نقشه ها و مصاحبه استخراج گردیده، سپس تحلیل وضعیت محله از طریق تکنیک tows انجام گرفته است که منتهی به ارائه راهکارها، برنامه ها و پیشنهاداتی برای پایداری محله شارق شد. و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که ابعاد مختلف محله شارق با معیارهای پایداری در سطح محلی، فاصله های آشکاری دارد لذا به نظر می رسد سازوکارهای توسعه حاکم برمحله شارق، انطباقی با شرایط تحقق توسعه پایدار در سطح محلی نداشته و برنامه ریزی برای ایجاد تغییرات بنیادی روند فعلی و حرکت به سمت پایداری محلی ضروری است، که امید است پیشنهادات ارائه شده گامی مثبت در این مسیر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
افشار ابدالی
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :