آسیب شناسی بازسازی روستاهای زلزله زده آذربایجان شرقی از لحاظ بافت معماری نمونه موردی : روستای گویج

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,055

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_795

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

معماری بومی هر منطقه نمایانگر پایدارترین شکل معماری در آن محیط و بیانگر هویت آن منطقه می باشد، بافت کالبدی روستاها از عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تاثیر می پذیرد و شکل کلی روستاها به این عوامل وابسته است. معماری از جمله علومی است که با رخداد های طبیعی در ارتباط است رخداد هایی مانند زلزله که بعد از وقوع تاثیرات مخربی را بر محیط بر جای می گذارد. در برخی از موارد این تاثیرات به قدری مخرب است که بازسازی را با مشکلاتی مواجه می کند که یکی از این مشکلات بازسازی هویت فضا و محیط است. این مقاله با تأکید بر دانش و مهارت های چند هزار ساله بومی در مواجهه با زمین لرزه، به دنبال شناخت الگوها و باز آفرینیمعماری زمینه گرای آنها برای مقاوم سازی و کاهش آسیب پذیری بناهای روستایی است. روش تحقیق به صورت تحلیلی توصیفی است که پس از توضیح مشکلات به وجود آمده و آسیب شناسی در مناطق روستایی پس از وقوع زلزله و همچنین بررسی نمونه های موردی که در آنها به بافت منطقه و معماری بومی آن توجه نشده ، راه حلهای ارائه شده تجزیه و تحلیل شده و مشکلات به وجود آمده در بازسازی معرفی شوند، سپس با توجه به هویت روستاها نحوه باز آفرینی فضاها ارائه می شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

پرنا کاظمیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی معماری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :