مقایسه عملکرد لرزه ای مهاربندهای زانویی(KBF) ،کمانش ناپذیر (BRB) و ضربدری ( CBF ) در ساختمان های با پلان منظم با استفاده از تحلیل دینامیکی غیرخطی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,241

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_189

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

با توجه به کاربرد وسیع سازه های فولادی در کشور، توجه به سیستم های استهلاک انرژی در پایداری سازه می تواند نقش مهمی را ایفا کند . ازجمله روش های بهبود رفتار لرزه ای سازه ها استفاده از مهاربندهای کمانش ناپذیر BRB و زانویی KBF را میتوان نام برد. در این تحقیق دوره تناوب دریفت طبقات، برش پایه و سایر پارامترهای تأثیرگذار مهاربندهای BRB و زانویی KBF با بادبندهای همگرای ضربدری ( CBF ) در سازه های فولادی 4 و 12 طبقه با پلان منظم بر اساس تحلیل دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی موردبررسی و مقایسه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا مقاطع در سازه های فولادی موردنظر با استفاده از نرمافزار ETABS 2013 طراحی شد و سپس سازه های موردنظر در نرم افزار PERFORM 3D تحت اثر 7 شتاب نگاشت تحلیل گردید. از مقایسه مدل های 4 و 12 طبقه با مهاربندهای BRB و زانویی KBF نسبت به مدل های با مهاربند CBF (ضربدری) نتایج زیر بدست آمده است. کاهش تغییر مکان نسبی طبقات (دریفت) در مدلهای با مهاربند KBF به مقدار 20 تا 30 درصد نسبت به مدل های با مهاربند BRB و 40 تا 50 درصد نسبت به مدل های با مهاربند CBF ، کاهش برش پایه در مدل های با مهاربند BRB به مقدار تقریباً 15 تا 20 درصد نسبت به مدل های با مهاربند KBF و 30 تا 40 درصد نسبت به مدل های با مهاربند CBF ، افزایش زمان تناوب سازه در مدل های با مهاربند BRB و KBF نسبت به مداهای با مهاربند CBF و درنتیجه کاهش سختی و افزایش شکل پذیری سازه، افزایش سطوح عملکرد سازه های با مهاربندهای BRB و زانویی KBF نسبت به سازه های با مهاربندCBF .

کلیدواژه ها:

مهاربند کمانش ناپذیر BRB ، مهاربند زانویی ، تحلیل دینامیکی غیرخطی

نویسندگان

امیرمحمد ماهری آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشکده فنی مهندسی، تهران

محمدعلی جعفری صحنه سرایی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ، دانشکده فنی مهندسی، گروه ارشد سازه، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :