بررسی رابطه هوش فرهنگی و مدیریت آشوب بین مدیرانمدارس شهرستان کوهرنگ
محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPCONF01_367
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
آشوب در آموزش و پرروش به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی، میتواند به دو صورت وقوع رویدادهای غیر قابل پیش بینی در کلاس و ارتباط بین آموزش و یادگیری دشوار و غیر قابل پیش بینی، بروز یابد.. همچنین هوش فرهنگی یکی از کارآمدترین ابزارها برای انجام اثربخش وظایف، در محیطهای دارای تنوع و ناهمگونی زیاد می باشد این نوع از روشتوانایی و مهارت ویژهای است که به فرد این امکان را میدهد تا در موقعیتهای چند فرهنگی مانند: مدارس و... بتواند به طور اثربخش به انجام آشوب را مدیریت نماید. بنابراین، هدف اصلی این تحیقیق ، بررسی رابهطه بین مولفه های هوش فرهنگی (فراشناختی، شناختی، انگیزشی، رفتاری) با مول ههای مدیریت آشوب (اثرپروانهای، پویایی سازمان، خود مانرایی،جاذبه های عجیب) در بین مدیران مدارس شهرستان کوهرنگ میباشد. برای سنجش هوش فرهنگی از پرسشنامه استاندارد انگ و همکاران ( 2002 )و برای سنجش مدیریت آشوب از پرسشنامهای که توسط نگارنرده طراحی شده است، استفاده گردید که در بین تمامی مدیران مدارس شهرستان کوهرنگ ( 32 مرد، 6زن) توزیع شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و با استفاده از آزمونهای همبستگی پیرسون و رگرسیون عاملی(جهت بررسی ارتباط بین مول ره های مدیریت آشوب و هوش فرهنگی)، کواریانس تک متغییره برای بررسی عوام دموگرافیک موثر (جنسیت، تاهل ، سن، سابقه تدریس و مدرک) در هوش فرهنگی و مدیریت آشوب، انجام شده است.نتایج تحیلیل نشان میدهند که بین مولفه های مدیریت آشوب با مولفه های هوش فرهنگی با است اده از ضریب همبستگی پیرسون، رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد. بنابراین تقویت هوش فرهنگی میتواند به طور مستقیم برر ارتقای مدیریت آشوب اثرگذار باشد. همچنین تفاوت معنی داری بین مدیران مجرد و متاهل و همچنین جنسیت مرد و زن در هوش فرهنگی و مدیریت آشوب وجود ندارد. و در نهایت سابقه تدریس و مدرک از عوامل موثر در مدیریت آشوب میباشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه ایین مهر
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
ستار صادقی
عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، دانشکده علوم انسانی.
محمد نیکخواه
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم، بحرالعلوم شهرکرد.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :