تأثیر مداخلات درمان پذیرش و تعهد ACT بر افزایش کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سندرم آشیانه خالی
محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 763
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPCONF01_338
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی درمان پذیرش و تعهد به شیوه گروهی بر افزایش امید به زندگی در سالمندان با سندرم آشیانه خالی شهرستان کاشمر بود. این پژوهش نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری را کلیه مردان و زنان شهرستان کاشمر که فرزندانشان آنها را ترک کرده و از آنها جدا شده اند است، تشکیل دادند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 30 نفر انتخاب شدند پرسشنامه امیدواری اشنای در و همکاران استفاده شد. جهت تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس) استفاده شد. یافته های به دست آمده نشان داد: میانگین نمرات امید به زندگی در پس آزمون گروه آزمایش به طور معنا داری از میانگین نمرات پس آزمون در گروه کنترل بالاتر است. بر اساس یافتههای این تحقیق میتوان گفت که درمان پذیرش و تعهد به شیوه گروهی افزایش امید به زندگی در سالمندان با سندرم آشیانه خالی مؤثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا عسگری
دانشجوی کارشناس ارشد بالینی، دانشگاه آزاد تربت جام، تربت جام، خراسان رضوی، ایران.
محمدحسین بیاضی
استاد راهنما، دکترای روانشناسی سلامت، دانشگاه آزاد تربت جام، تربت جام، خراسان رضوی. ایران
سعید تیموری
استاد مشاور، دکترای روانشناسی کودکان استثنائی، دانشگاه آزاد تربت جام، تربت جام، خراسان رضوی. ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :