سال انتشار: 1393
محل انتشار: مجله مطالعات انتقادی ادبیات، دوره: 1، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_CSL-1-3_004
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 737
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تقابل خود و دیگری در رمان مهاجرت دهه شصت و هفتاد
چکیده مقاله:
تقابل میان «خود» و «دیگری» از مباحثی است که در قرون اخیر در حوزه های فلسفه، شرق شناسی، روانشناسی، نقد ادبی و مطالعات پسااستعماری مورد توجه بوده است. در حوزه بحث نقد جامعه شناختی رمان، تجلی این مساله در مقوله ی مهاجرت، یکی از مفاهیمی است که با استفاده از آن،می توان چگونگی تعامل یا تقابل میان فرهنگ ها و پذیرش یا عدم پذیرش فرهنگی ایرانیان را بررسی کرد مساله اصلی این پژوهش تحلیل چگونگی مواجه ی ایرانیان با مقوله ی «دیگری» در رمان هایی است که مضمون اصلی آنها به زندگی مهاجران در خارج از کشور اختصاص دارد به این منظور سه رمان معروف و معتبر از دهه شصت و هفتاد: ثریا در اغما از اسماعیل فصیح، دال از محمود گلابدره ایو آیینه های دردار از هوشنگ گلشیری و بررسی و تحلیل شده است روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای منابع کتابخانه ای است در رمان های بررسی شده، گرایش به مقاومت در برابر فرهنگ بیگانیهو عدم پذیرش عناصر اساسی این فرهنگ خصوصا در حیطیه ی باورها و ارزش ها، زندگی خانوادگی وگرایش به حفظ و تجدید سنت ها دیده می شود در کنار این گرایش، انتقاد از برخی سنن ناپسند ایرانی،نشانگر فرهنگ پذیری و دگرگونی فرهنگی در این زمینه ها است.
کلیدواژه ها:
خودی، دیگری، رمان مهاجرت، دهه شصت و هفتاد، قوم مداری، فرهنگ پذیری
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/405315/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عاملی رضایی، مریم،1393،تقابل خود و دیگری در رمان مهاجرت دهه شصت و هفتاد،،،،،https://civilica.com/doc/405315
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، عاملی رضایی، مریم؛ )
برای بار دوم به بعد: (1393، عاملی رضایی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- How to Get Your Students to Stop Translating and Start Thinking in English
- بازتاب فرهنگ عامه در دیوان حکیم عبدالرزاق لاهیجی
- نقد ژانر پژوهی های پیشین و معرفی پیشنهاد خود
- نقش فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی در یادگیری آموزش زبان انگلیسی و دیدگاه های رایج مرتبط به آن
- بررسی تأثیر تدریس زبان انگلیسی با استفاده از روش های جدید مبتنی بر نرم افزار آموزشی و روش سنتی بر میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.