مدیریت، پایش، بهره وری و حفاظت بهینه ی تک بناهای تاریخی با استفاده ازGIS مطالعه موردی منطقه 7 شهرداری تهران با معرفی کاخ عشرت آباد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 973

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AUCETSUD01_158

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394

چکیده مقاله:

اطلاعات مکانی یکی از مهم ترین و کلیدی ترین منابع مورد نیاز برای مدیریت، برنامه ریزی و تصمیم گیری به شمار می رود. اهمیت این اطلاعات تا حدی افزایش یافته است که از آن به عنوان رکن چهارم در تصمیم گیری در کنار سه رکن دیگر یعنی زمان، هزینه و کیفیت یاد می شود. امروزه سیستم های اطلاعاتی قادر هستند قدرت ارتباطی و تحلیلی مورد نیاز را برای انجام تصمیم گیری ها و مدیریت امور مختلف در مقیاس های متفاوت فراهم کنند. از نمونه های این سیستم ها GIS است که توانسته است با فراهم نمودن امکانات تحلیل و ذخیره سازی داده های گردآوری شده امکان تصمیم گیری و مدیریت بهینه را در حوزه های مختلف فراهم نماید، زیرا از ملزومات تصمیم گیری صحیح در اختیار داشتن داده و استخراج اطلاعات از داده ها است. حفاظت از میراث فرهنگی یکی از این حوزه ها است که در آن گردآوری و در اختیار داشتن داده و انجام تجزیه و تحلیل برای تصمیم گیری ها از ضروریات است. حساسیت و لزوم حفظ ارزش های تاریخی و کالبدی بناها و یادمان های تاریخی اهمیت این موضوع را بیشتر مشخص می کند. بنابراین این پژوهش سعی دارد با ایجاد یک پایگاه داده برای بناهای تاریخی موجود در منطقه 7 شهرداری تهران در تلفیق با سیستم GIS ضمن امکان تولید لایه های مختلف اطلاعاتی، مانیتورینگ و مدیریت این آثار را از طریق یک سرور مرکزی فراهم آورد. نتایج نشان می دهند با انجام این کار امکان پایش دوره ای و مدیریت بهینه و یکپارچه این بناها فراهم شده و منجر به کاهش هزینه های نگهداری، افزایش دقت و کارایی و بهره وری مناسب می شود. همچنین امکان توسعه سیستم به سطوح شهری و ملی نیز وجود خواهد داشت.

نویسندگان

آرزو فیض اله بیگی

کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی، سازمان نقشه برداری کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :