سال انتشار: 1394
محل انتشار: اولین همایش مدیریت تقاضا و بهره وری مصرف آب
کد COI مقاله: MDPWU01_017
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 628
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله رویکرد تحویل حجمی آب در بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی مطالعه موردی شبکه آبیاری و زهکشی آبپخش
چکیده مقاله:
شبکه آبیاری و زهکشی آب پخش با هدف تحت پوشش قرار دادن 10 هزار هکتار اراضی 6 هزار هکتار باغی و 4 هزار هکتار زراعی از رودخانه شاپور و سد انحرافی سعد آباد در طول 70 سال مورد بهره برداری قرار گرفته است.بهره برداری طولانی مدت از این شبکه و شیوه آبیاری سنتی غرقابی توسط باغداران باعث گردیده راندمان و بهره وری آب کشاورزی شبکه بشدت کاهش یابد.در نتیجه وقوع خشکسالی طی سال های اخیر و کاهش حجم اب سد رئیسعلی دلاوری به عنوان تامین کننده نیاز آبی اراضی تحت پوشش این شبکه اصلاح شیوه آبیاری بیش از پیش احساس گردید.به دنبال انجام این مطالعات لازم جهت بهره گیری از روش های آبیاری نوین و تا پیش از اتمام مطالعات لازم به منظور اجرای روشهای جایگزین نوین آبیاری برنامه ریزی به منظور تحویل حجمی اب در دستور کار قرار گرفت.به گونه ای که با در نظر گرفتن برنامه منابع و مصارف سد و شبکه های پایین دست آن نیاز ابی و تخصیص های ابلاغی حجم آب قابل تحویل به واحد مساحت نخیلات محاسبه و توزیع گردید.پس از اجرای توزیع اب به صورت حجمی و مقایسه احجام تحویل شده به اراضی تحت پوشش طی سالهای اخیر و در یک دوره مشخص مشاهده گردید ضمن اجرای این شیوه حدود 22 میلیون متر مکعب در حجم آب مصرفی در شبکه های آبیاری و زهکشی آبپخش صرفه جویی گردیده است.از طرفی پس از محاسبه قیمت اب تمام شده در شبکه مورد نظر 229 ریال برای هر متر مکعب ارزش ریالی آب صرفه جویی شده به میزان 5038میلیون ریال تخمین زده شد.
کلیدواژه ها:
بهره وری آب کشاورزی،تحویل حجمی،شبکه آبیاری،زهکشی آبپخش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/403377/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:باشی زادگان، حسین و چوپلی، رضا و کشاورزی، مریم و موسوی، سید مهدی،1394،رویکرد تحویل حجمی آب در بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی مطالعه موردی شبکه آبیاری و زهکشی آبپخش،اولین همایش مدیریت تقاضا و بهره وری مصرف آب،همدان،،،https://civilica.com/doc/403377
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، باشی زادگان، حسین؛ رضا چوپلی و مریم کشاورزی و سید مهدی موسوی)
برای بار دوم به بعد: (1394، باشی زادگان؛ چوپلی و کشاورزی و موسوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحویل حجمی آب و مشکلات فراروی شرکت های بهره برداری
- ارزیابی روشهای توزیع وتحویل آب در شبکه های آبیاری با دبی متغیر و ثابت (مطالعه موردی کانال RC6 شبکه آبیاری رامشیر)
- بررسی سناریوهای مختلف و گزینه یابی انواع سازه های اندازه گیری جریان در نقاط تحویل حجمی آب (مطالعه موردی: شبکه آبیاری و زهکشی زرینه رود)
- تحویل حجمی آب در شبکه های آبیاری
- چالش ها و راهکارهای تحویل حجمی آب به بهره برداران به روش دبی-اشل: مطالعه موردی شبکه آبیاری ورامین
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مدیریت آب باران و استحصال آن در مناطق شهری
- بررسی شیب و رخساره های زمین شناسی در ارتباط با فرسایش حوضه سد قشلاق
- ارزیابی کارآیی مدل های بارش رواناب - TANK و SimHyd در شبیه سازی جریان رودخانه بهشت آباد
- تاثیر ارتفاع رسوب بر كاهش تغذیه در بندهای تغذیه ای كوتاه
- پیش بینی تغییرات اقلیمی در مناطق فراخشک و بررسی تخلیه قنوات (مطالعه موردی: شهرستان بم)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.