شناسایی و تحلیل شاخص های زیست پذیری اقتصادی سکونتگاه های روستایی مرزی باتاکید بر ملاحظات پدافند غیرعامل (مطالعه موردی: دهستان قرقری)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,248

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECONF03_035

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

برای سنجش وضعیت زیست پذیری یک مکان،نخستین کاری که باید انجام پذیرد، این است که سلسله مراتبی از نیازها که در صدر ان ها نیازهای اساسی قرار دارند را در نظر بگیریم. مردم بر روی نیازهای اساسی زیست پذیری مانند شغل، امنیت، غذا و سرپناه تمرکز می کنند، حال آنکه در شرایط رونق اقتصادی، تمرکز بر روی سطح تسهیلات و فرصت های بهبود کیفیت زندگی است. لذا هدف از انجام این تحقیق شناسایی و تحلیل شاخص های زیست پذیری اقتصادی سکونتگاه های مرزی با تاکید بر ملاحظات پدافند غیر عامل می باشد. روش تحقیق حاضر به صورت پیمایشی بوده، جامعه آماری، پژوهش شامل کلیه خانوارهای روستایی دهستان قرقری که شامل 43 روستا، که به صورت نمونه، تعداد 333 مورد برای پاسخ گویی به پرسشنامه از طریق فرمول کوکران انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS و آزمون های آماری صورت گرفته است. نتایج حاصل از آزمون T تک نمونه ای موید آن است که : در بعد درآمد شاخص تعدد فرصت های شغلی مناسب در روستا با میانگین0/272 ، ضریب تغییرات 0/174 و سطح معناداری 0/000 بیشترین میانگین، همچنین در بعد اشتغال، داشتن شغل مناسب و امکان دسترسی به آن در روستا یا شهر مجاور با میانگین 0/046 ، ضریب تغییرات 0/125 و سطح معناداری 0/000 بیشترین میانگین را به خود اختصاص داده اند.

کلیدواژه ها:

زیست پذیری ، سکونتگاه های روستایی مرزی ، پدافند غیر عامل ، اقتصادی ، آزمون T تک نمونه ای

نویسندگان

غریب فاضل نیا

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، بخش جامعه شناسی و برنامه ریزی اجتماعی، دانشگاه شیراز

فاطمه کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :