سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
کد COI مقاله: KMSU01_128
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 291
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه ارزیابی سلامت اکولوژیک نواحی ساحلی و خوریات خوزستان با استفاده از شاخص نسبت پلیکت های فرصت طلب/آمفی پدا(BOPA)
چکیده مقاله:
ماکروبنتوزهای بی مهره مهم ترین جانداران در اکوسیستم های ابی هستند که برای تشخیص سلامت اکولوژیکی از آن ها استفاده می شود. شاخص های بنتیک براساس ساده سازی اطلاعات استوار هستند و مجموعه ای ازمتغیرهای زیستی را به صورت یک متغیر کمی نشان می دهند که تفسیر اطلاعات را اسان تر می کند. یکی از این شاخص ها شاخص BOPA است که از نسبت پلیکت های فرصت طلب به آمفی یدا است. مقادیر بالاتر این شاخص نشان دهنده افزایش آلودگی محیط است. براساس شاخص BOPA ایستگاه B وضعیت متوسط و ایستگاه C وضعیت ضعیف اکولوژیک ایستگاه A وE وضعیت خوب اکولوژیک و ایستگاه های F و G وضعیت عالی را نشان می دهند. در مطالعه حاضر در ایستگاه هایی که به منابع آلودگی نزدیکترند مانند ایستگاه C،B شاخص BOPA وضعیت ضعیف و میانه اکولوژیک را نشان می دهد و سایر ایستگاه ها وضعیت خوب اکولوژیک را نشان می دهند. اسکله C توسط شاخص BOPA-m وضعیت ضعیف اکولوژیک ایستگاه B وضعیت متوسط اکولوژیک A وD وضعیت خوب و ایستگاه های F ،ٍE و G وضعیت عالی اکولوژیک را نشان می دهند. شاخص BOPA وضعیت اکولوژیک را نسبت به شاخص تنوع و غنای گونه ای بهتر ارزیابی کرده است، در واقع شاخص BOPAنسبت به شاخص تنوع و غنای گونه ای خوش بینانه تر است.
کلیدواژه ها:
ارزیابی سلامت اکولوژیکی،خورموسی ،سواحل بحرکان، شاخص BOPA، ماکروبنتوزها
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/402019/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حویزاوی، شفاء و اخوت، نرجس و سواری، احمد و دهقان مدیسه، سیمین،1393،مقایسه ارزیابی سلامت اکولوژیک نواحی ساحلی و خوریات خوزستان با استفاده از شاخص نسبت پلیکت های فرصت طلب/آمفی پدا(BOPA)،اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور،خرمشهر،،،https://civilica.com/doc/402019
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، حویزاوی، شفاء؛ نرجس اخوت و احمد سواری و سیمین دهقان مدیسه)
برای بار دوم به بعد: (1393، حویزاوی؛ اخوت و سواری و دهقان مدیسه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی خصوصیات زیستی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
- بررسی مدل مناسب بندر خشک برای بندر خرمشهر
- بررسی پاسخ دینامیکی در سیستم مهاربندی ترمینال نفتی CASALM درمقایسه با ترمینالهای نفتی SALM و CALM
- تشخیص سریع و در محل فساد ماهی ها با استفاده از سنسور رنگ سنجی
- اقتصاد دریا محور و توسعه آن با توجه به حمل و نقل دریایی و مناطق آزادتجاری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.