بررسی دیدگاه مردمی در ارتباط با تاثیرات پدیده ریزگردها و ارائه راهکارهای پایدار (مطالعه موردی: شهرستان های آبادان و خرمشهر)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 814

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KMSU01_044

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

جریان ها و حرکت ریزگردها مشکلات زیادی را برای ساکنین اطراف بیابان ایجاد می کند که می تواند اثرات زیان آور بهداشتی اقتصادی رابه همراه داشته باشد. این پژوهش با هدف، بررسی تاثیرات اقتصادی و بهداشتی ناشی از پدیده ریزگرد در شهرستان های خرمشهر و آبادان وهمچنین تاثیر عوامل محیطی در تشدید ریزگردها و نقش عوامل مدیریتی در کنترل آن انجام شده است. اما روش انجام تحقیق مذکور بر مبنای هدف تحقیق از پرسشنامه و مراجعه حضوری می باشد. پرسشنامه استفاده شده از معیارهای موجود در مقاله کلیدی استخراج گردیده است. این پرسشنامه دارای 34 سوال در رابطه با بررسی تاثیرات اقتصادی، بهداشتی پدیده ریزگرد می باشد. برای سنجش پایایی پرسشنامه مذکور از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. جامعه اماری مورد استفاده در این تحقیق شامل 75 نفر (45 نفر ازشهرستان آبادان و 30 نفر درشهرستان خرمشهر) می باشد. از روش های امار توصیفی و آمار استنباطی و تحلیل توصیفی آزمون کای اسکور (X2) و کروسکال-والیس نرم افزار SPSS استفاده شده است. در پایان نتیجه حاصله نشان داد که پدیده ریزگردها باعث ایجاد مشکلات و افزایش هزینه ها برای شهروندان می شود. عواملی مانند: گردو خاک، باد، گرما، شوری آب و بارندگی در ایجاد مشکلات در منطقه نقش به سزایی ایجاد می کنند که نقش گردو خاک پر رنگ تر از بقیه موارد می باشد. از نظر ساکنین این مناطق همکاری های ملی-منطقه ای و بین المللی در این زمینه ، موجب اجرایی شدن راه های پیشگیرانه مفیدی در مهار و کنترل پدیده ریزگرد می باشد.

نویسندگان

سعید فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست-محیط زیست دریا، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

حسین محمد عسگری

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :