اجرای سیستم حسابداری تعهدی در شهرداری تهران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC04_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

رشد و گسترش فزاینده ، افزایش حجم فعالیتها و تنوع وظایف و پیچیده تر شدن روابط اقتصادی و فعالیتهای مالی در بخش عمومی در چند سال گذشته در ایرا ن باعث گردید که مدیران ارشد این گونه بخشها با انواع خطرات در زمینه رسیدن به اهداف و سیاستهای تدوین شده مواجه گردند و عملاً قدرت پاسخگویی مناسب از آنان سلب گردد . در چنین شرایطی اهمیت برقراری یک نظام مالی توانمند توسط مدیران کارآمد به منظور اداره امور جاری، برنامه ریزی آتی و سرانجام ارزیابی عملکرد در سرلوحه امور قرار گرفت . با انتخاب شهردار تهران بعنوان رئیس جمهور در سال 1384 انتخاب شهردار جدید موضوع اصلی شورای اسلامی شهر تهران شد و بالاخره آقای دکتر قالیباف در دفتر شهردار تهران در خیابان بهشت مستقر شد . یکی از تصمیمات شهردار جدید انتخاب معاون مالی واداری از بین کاندیداهای مختلف بود که به انتخاب آقای دکتر پورزرندی منجر گردید . معاون مالی واداری جدید پس از بررسی اولیه از وضعیت مالی شهرداری ، استراتژی مالی را در چند حوزه شامل ، انتخاب روش مناسب حسابداری ، کنترل نقدینگی ، ک اهش هزینه ، اصلاح نظامات مالی و چند استراتژی دیگر قرار داد . بررسیها نشان میداد که سیستم حسابداری مستقر در شهرداری بر مبنای نقدی ) ) cash basis جوابگوی حجم فعالیتهای شهرداری نمی گردید و بخش عمده ای از رویدادهای مالی به تبعیت از این روش در دفاتر و گزارشات مالیمنعکس نمی گردید و این امر به کاهش ضعف کنترلهای داخلی و عدم تصمیم گیری صحیح توسط مدیران شده و نهایتاً عملکرد خدمت رسانی به شهروندان را تضعیف می نمود . لذا معاون مالی و اداری جدید شهرداری در اولین حکم انتصاب در تاریخ 84/7/25 آقای غفاری را بعنوان مشاور و مسئول پروژه حسابداری تعهدی در شهرداری تهران منصوب کرد . با مطالعه مقدماتی و مصاحبه با مسئولین مالی وحسابداری شهرداری تهران نشان داد که این موضوع سالهاست که در شهرداری تشخیص داده شده و اقدامات انجام شده نیز به نتیجه ای منجر نگردیده و شهرداری تهران همچنان از این معضل رنج می برد لذا اولین پیشنهاد ایشان تهیه چارچوبی به شرح زیر جهت ادامه فعالیت در نظر گرفته شد . الف ) تعیین حوزه کاری تغییر سیستم شامل 31 واحد به شرح زیر بوده است : - اداره کل امور مالی ( مرکز ) - مناطق شهرداری ) 22 منطقه ) - سازمانهای غیر مستقل ) 4 سازمان ) - ادارات کل ) 4 اداره کل ) ب ) تعیین کمیته راهبردی پروژه حسابداری تعهدی متشکل از مدیران کل امور مالی ، حسابرسی ، درآمد ، معاون مالی واداری ، مشاور مالی و حسابرسی و انتخاب تعدادی از معاونین مالی واداری مناطق و واحدها بعنوان پایلوت . وظیفه کمیته راهب ردی برنامه ریزی و هدایت و هماهنگی کل پروژه و ارائه گزارشات پیشرفت به هیئت رئیسه شهرداری است . طرح پیشنهادی در جلسه معاونین مالی و اداری مناطق و واحدهای شهرداری تهران مورخ 84/8/15 مطرح و مقرر شد تشکیل کمیته راهبردی چهار واحد از مناطق ، سازمانهای غیرمستقل و ا دارات کل بعنوان پایلوت به عضویت کمیته راهبردی درآیند و ضمناً مقرر گردید از خدمات تعدادی از کارشناسان و مشاورین متبحر در طراحی سیستم استفاده گردد . با تشکیل مستمر کمیته راهبردی موضوع طراحی و استقرار سیستم حسابداری تعهدی پیگیری گردد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.