توربوپمپ و کاویتاسیون در آن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 698

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCMEIS01_035

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

موتور پیشران مایع، موتوری است که عمل احتراق شیمیایی در آن بااستفاده از یک یا چند ماده اکسیدکننده و احیا شوونده موایع، انجاممی پذیرد. اکثر موشک هایی که از آن ها در پروازهای فضایی استفادهمی شود، از سوخت پیشران مایع بهره می برند. سوخت و اکسنده کهدر مخزن های جداگانه ای نگهداری می شوند، هر دو مایع هستند.پمپ های قدرتمندی آن ها را به محفظه احتراق می برند، در آنجا آن هاباهم ترکیب شده ، شروع به تولید گازها ی خروجی می کنند. بهتعبیری می توان توربوپمپ را قلب یک موتور پیشران مایع دانست .برای هر یک از اکسید کننده و سوخت، توربوپمپ های جداگانه ای بهکار می رود. کاویتاسیون در لغت از کلمه کاویتی به معنای حفرهآمده و منظور از کاویتاسیون ایجاد حفره یا حفره زائی است. درصورت وقوع این پدیده یکی از خسارات آن ایجاد خوردگی و حفره برروی بدنه پروانه و پوسته پمپ است. در زمان حرکت پره ها مناطقی باافت فشار کم تشکیل می شوند به طوری که سیال در اطراف شتابگرفته و پره ها به عقب رانده می شوند. حرکت سریع تر پره ها باعثایجاد افت فشار کمتری در اطراف می شود. با رسیدن به فشار بخار،سیال تبخیر شده و حباب های کوچک گازی تشکیل می شود اینپدیده همان پدیده کاویتاسیون است.

نویسندگان

محمد خزایی کوهپر

گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل

کوروس نکوفر

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده فنی مهندسی، گروه مکانیک، واحد چالوس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دولت آبادی، ن، پمپ های گریز از مرکز و کاویتاسیون ...
  • شیرانی، ا، توربوماشین های تئوری، طراحی و کاربرد، دانشگاه صنعتی ...
  • Shahrokhani M., 2005, Hydrodynam ics of pumps by Christopher Earls ...
  • نمایش کامل مراجع