بررسی تأثیر تراکم کشت و زمان برداشت بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه گندم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: IDEHNOWIN01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک بهشتی

استادیار، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران

محمد منافی دستجردی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلام

جواد ذاکری

دانشجوی کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی امام خمینی (ره) البرز.

چکیده

به منظور بررسی تأثیر تراکم های مختلف و همچنین زمان برداشت بر روی گیاه گندم رقم پیشتاز بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی(ره) کرج استان البرز پیاده سازی شد. آزمایش به صورت کامل تصادفی در پنج تیمار (تراکم) و در چهار تکرار انجام گردید. تراکم بوته در پنج سطح) A = 2 ، B = 4 ، C = 6 ، D = 8 ، E = 10 بذر در هر گلدان) صورت گرفت؛ و همچنین برداشت داده در دو زمان ( H1=1393/02/21, H2=1393/03/02 ) انجام گرفت. بدین منظور تأثیر تراکم و زمان برداشت را روی خصوصیات فیزیولوژیکی نظیر: طول ساقه، طول ریشه، وزن خشک گیاه، وزن تر گیاه، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تراکم بر روی طول ساقه، طول ریشه و وزن خشک گیاه معنی دار نشد و دراین بین تراکم مختلف آزمایش نشان داد که تأثیر تراکم بوته روی وزن تر گیاه معنی دار شد؛ و همچنین اثر زمان برداشت بر روی طول ریشه معنی دار نشد؛ و بر روی طول ساقه، وزن تر گیاه و وزن خشک گیاه معنی دار شد. تراکم های E=3.92cm و A=21.91cm بیشترین و کمترین طول ریشه را دارا هست. تراکم A=41.05cm و E=37.54cm بیشترین و کمترین طول ساقه، تراکم A=3.53gr و E=1.85gr بیشترین و کمترین وزن تر گیاه، تراکم های A=0.47gr و E=0.2gr بیشترین و کمترین وزن خشک گیاه را به دست آوردند.

کلیدواژه ها

تراکم گیاهی، گندم، طول ریشه، طول ساقه، صفات، مرفولوژی ای، فیزیولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.