بررسی تأثیر تراکم کشت و زمان برداشت بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه گندم
محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 832
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDEHNOWIN01_018
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر تراکم های مختلف و همچنین زمان برداشت بر روی گیاه گندم رقم پیشتاز بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی(ره) کرج استان البرز پیاده سازی شد. آزمایش به صورت کامل تصادفی در پنج تیمار (تراکم) و در چهار تکرار انجام گردید. تراکم بوته در پنج سطح) A = 2 ، B = 4 ، C = 6 ، D = 8 ، E = 10 بذر در هر گلدان) صورت گرفت؛ و همچنین برداشت داده در دو زمان ( H1=1393/02/21, H2=1393/03/02 ) انجام گرفت. بدین منظور تأثیر تراکم و زمان برداشت را روی خصوصیات فیزیولوژیکی نظیر: طول ساقه، طول ریشه، وزن خشک گیاه، وزن تر گیاه، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تراکم بر روی طول ساقه، طول ریشه و وزن خشک گیاه معنی دار نشد و دراین بین تراکم مختلف آزمایش نشان داد که تأثیر تراکم بوته روی وزن تر گیاه معنی دار شد؛ و همچنین اثر زمان برداشت بر روی طول ریشه معنی دار نشد؛ و بر روی طول ساقه، وزن تر گیاه و وزن خشک گیاه معنی دار شد. تراکم های E=3.92cm و A=21.91cm بیشترین و کمترین طول ریشه را دارا هست. تراکم A=41.05cm و E=37.54cm بیشترین و کمترین طول ساقه، تراکم A=3.53gr و E=1.85gr بیشترین و کمترین وزن تر گیاه، تراکم های A=0.47gr و E=0.2gr بیشترین و کمترین وزن خشک گیاه را به دست آوردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بابک بهشتی
استادیار، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
محمد منافی دستجردی
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلام
جواد ذاکری
دانشجوی کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی امام خمینی (ره) البرز.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :