بررسی رابطه بین عوامل شخصیتی و حمایت اجتماعی ادراک شده با افسردگی در میان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 817
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EPSCONF02_0634
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
زمینه وهدف : تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین افسردگی،پنج عامل بزرگ شخصیت و حمایت اجتماعی ادراک شده در بیماران مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس انجام شده است. مواد وروش ها : دراین پژوهش 120 بیمارمورد مطالعه قرار گرفتند. ازاین آزمودنی ها خواسته شد تا به مقیاس های افسردگی بک، پنج عامل بزرگ شخصیت وحمایت اجتماعی ادراک شده، پاسخ دهند . برای تحلیل داده ها ازضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون گام به گام استفاده شد .یافته ها : نتایج به دست آمده نشان داد رابطه میان افسردگی با روانرنجوری مثبت و معنادار بود. همچنین متغیرهای انعطاف پذیری ، برونگرایی وحمایت اجتماعی ادراک شده دارای همبستگی منفی با افسردگی بودند و تحلیل رگرسیون نیز نشان داد،متغیرهای روان رنجوریانعطاف پذیری وبرون گرایی قادر به پیش بینی واریانس افسردگی هستند.این متغیرها بر روی هم 41 درصدواریانس افسردگی را تبیین کردند.نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست امده از پژوهش حاضر می توان بیان کرد که شناخت مسائل و مشکلات روان شناختی تاثیر گذاربر افسردگی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و عوامل روان شناختی تاثیر برآن در برنامه ریزی برای برخورد مناسبتر با این مشکل روانشناختی نقش مهمی را ایفا می کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه اسدالهی
MA in Clinical psychology, Department of Psychology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Borujerd, Iran (Corresponding Author)
مسعود اعتمادی فر
Department of Neurology, Al-Zahra Hospital, Isfahan University of Medical Sciences
رخساره محمدی
MA in Clinical psychology, Department of Psychology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Borujerd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :