اثرات میدانهای الکترومغناطیسی بر روی میزان هورمون کورتیزول و بافت فوق کلیه در خوکچه هندی نر
محل انتشار: اولین کنفرانس بررسی آثار میدانهای الکترومغناطیسی بر بافت های زنده و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,686
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EMFE01_031
تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1386
چکیده مقاله:
میدانهای الکترومغناطیسی اثرات متفاوتی روی موجودات زنده دارند. این اثرات به شدت میدان الکترومغناطیسی وزمان قرار گیری بستگی دارد. در این تحقیق میزان تغییر در هورمون کورتیزول و بافت فوق کلیه در 36 خوکچه هندی نر بالغ که به 6 گروه تقسیم شده اند اندازه گیری شد. گروه A گروه کنترل در میدان الکترومغناطیسی خاموش پنج روز هر روز دو ساعت، گروه B در میدانی با شدت 0/013 میکروتسلا با فرکانس 5 هرتز در مدت مشابه ، گروه C در میدانی با شدت 0/013 میکروتسلا با فرکانس 5 هرتز، گروه E در میدانی با شدت مشابه، گرووه D چهار ساعت در روز برای پنج روز در میدانی با شدت 0/013 میکروتسلا با فرکانس 5 هرتز ، گروه E در میدانی با شدت 0/207 میکروتسلا با فرکانس 50 هرتز مشابه شرایط زمانی گروه D و گروه F گروه کنترل چهار ساعت در روز برای پنج روز در میدان خاموشی قرار گرفتند. خون خوکچه های هندی بعد از پنج روز آزمایش شد و میزان هورمون کورتیزول سرم خون با روش RIA اندازه گیری شد. آنالیز داده ها نشان داد میزان هورمون کورتیزول در برخی تیمارها کاهش یافته بودند . همچنین تغییرات بافتی در برخی از تیمارها مشاهده گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساناز علی وندی فرخاد
دانشگاه ارومیه دانشکده علوم گروه زیست شناسی، سازمان انرژی اتمی ایرا
صمد زارع
دانشگاه ارومیه دانشکده علوم گروه زیست شناسی
حسین حیات غیبی
دانشگاه ارومیه دانشکده علوم گروه زیست شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :