سال انتشار: 1387
محل انتشار: نخستین کنفرانس بینالمللی ارگونومی ایران
کد COI مقاله: IRANERGO01_017
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 5,239
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله طراحی ارگونومیک دار قالی با هدف کاربرد آن در منازل امروزی : رویکرد تلفیقی ، ماکرو و میکرو ارگونومیک
چکیده مقاله:
طبق آمار موجود یک میلیون و دویست هزار دار قالی در ایران وجود دارد و حدود دو میلیون و دویست هزار بافنده به بافندگی اشتغال دارد . از طرف دیگر ، با توجه به شیوع عوارض اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار ) ) WMSDs میان قالیبافان کشورمان ، ضرورت اعمال دیدگاه ارگونومیکی در طراحی دار و ایستگاه کار قالی بافی که در راستای کاهش عوارض مرتبط با کار انجام پذیرفته باشد مورد تاکید فراوان است . هنر قالیبافی در ایران به عصر نوسنگی باز می گردد، از این رو کشورمان از دیدگاه پیشینه تاریخی بافندگی درتاریخ ملل بی همتاست . اما متاسفانه این هنر و صنعت گرانبها در ایران رو به زوال است لذا با توجه به اهمیت ملی قالیبافی درایران و لزوم حفظ و پاسداری این هنر – صنعت در کشورمان این تحقیق با اهداف ارزیابی ارگونومیکی ایستگاه کار قالیبافی و همچنین ارزیابی استیتیکی ( ریبایی شناختی ) دار قالیبافی انجام شده است . این تحقیق از دو فاز تشکیل شده است . در فاز اول شیوع عوارض اسکلتی – عضلانی در جامعه مورد مطالعه بررسی شده و مشخص شد که شیوع علائم این بیماری ها در اندام بافندگان شامل کمر گردن شانه مچ دست بالاست . پس از بررسی دار قالیبافی دررابطه با محیط استفاده و حصولات مرتبط و همچنین آنالیز استیتیکی این محصول ، دستورالعمل هایی جهت طراحی دار قالیبافی ارائه شد . در فاز دوم طراحی با توجه دستورالعمل هاای ارائه شده انجام شد . دار طراحی شده جهت استفاده خانم های خانه دار در منزل می باشد تا در کنار انجام فعالیت های روزمره بافت قالی را به عنوان سرگرمی روزانه خود داشته باشند در حقیقت در این پژوهش ضمن توجه به معیارهای میکروارگونومی در طراحی دارقالی، هماهنگ سازی فرمی دارقالی با محتوای زیستی خانوارهای آپارتمان نشین با رویکرد ماگروارگونومی، مورد دقت بوده است
کلیدواژه ها:
طراحي ارگونوميك ، دارقالي ، ايستگاه كار ، قاليبافي ، ميكروارگونومي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/39349/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صادقی نایینی، حسن و ایزدپناه، پریسا،1387،طراحی ارگونومیک دار قالی با هدف کاربرد آن در منازل امروزی : رویکرد تلفیقی ، ماکرو و میکرو ارگونومیک،نخستین کنفرانس بینالمللی ارگونومی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/39349
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، صادقی نایینی، حسن؛ پریسا ایزدپناه)
برای بار دوم به بعد: (1387، صادقی نایینی؛ ایزدپناه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- طراحی و ساخت کوجی متحرک با قابلیت تنظیمات میلیمتری در دارهای قالی(1394)
- طراحی و ساخت کوجی متحرک با قابلیت تنظیمات میلیمتری در دارهای قالی(1395)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 2 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی شیوه های ساخت و تزیین سفال آبی سفید دوره صفویه بمنظور احیا در دوره معاصر
- فرم و تزئینات در شمعدان های فلزی دوره تیموری
- عوامل انسانی در سیستم انسان، ماشین، جاده
- میزان تاثیر بازی و اسباب بازیها در یادگیری و مهارتهای فکری و جسمی کودکان
- بررسی عوامل موثر بر افزایش رضایتمندی مسافران : مطالعه موردی راه آهن ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- اثر مدیریت دانش در انتخاب و انتقال تکنولوژی انرژی های پاک در صنعت خودرو(مورد مطالعه: شرکت صنعتی ایران خودرو)
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.