بررسی ترکیب گونه ای، تراکم و زیتوده گروه سخت پوستان (پاروپایان و آنتن منشعیان) حوزه جنوبی دریای خزر (بابلسر) در فصل بهار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 917
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BPCONF01_010
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394
چکیده مقاله:
در این مطالعه ترکیب گونه ای، تراکم و زیتوده گروه سخت پوستان حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه بابلسر) در اعماق 5، 10 و 20 متر فصل بهار مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین فراوانی و زیتوده پلانکتون های جانوری در این فصل در عمق 5 و 10 متر بوده و از ساحل به سمت اعماق، از فراوانی آنها کاسته می شد. در تحقیق حاضر 2 گروه از سخت پوستان شامل پاروپایان (گونه Acartia tonsa) و آنتن منشعیان (گونه Podon polyphemoides () شناسایی گردید. گونه A. tonsa، پلاتکتون جانوری غالب حوزه جنوبی دریای خزر بود. بررسی داده ها نشان داد که مراحل زندگی کوپه پودیت Acartia اغلب شامل مراحل CI تا CVI بوده که بیشترین تراکم جمعیت این جانور در اعماق 5 و 10 متر شامل مرحله یک کوپه پودیت و در عمق 20 متر بیشترین تراکم را مرحله CIV کوپه پودیت تشکیل می دادند و از مراحل نایلیوسی در همه اعماق بیشترین تعداد شامل مرحله N III (مرحله 3 نوزادی) بودند. مقایسه داده های این تحقیق با سالیان گذشته نشان داد که ترکیب گونه ای فصل بهار پاروپایان و آنتن متشعبان حوزه جنوبی دریای خزر در منطقه بابلسر همانند سال های قبل بوده و تغییر چشمگیری مشاهده نشده است.
نویسندگان
راضیه مرزبان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دریایی و محیطی، دانشگاه مازندران، بابلسر
فاطمه کاردل
استادیار، دانشکده علوم دریایی و محیطی، دانشگاه مازندران، بابلسر
مریم آخوندیان
استادیار، دانشکده علوم دریایی و محیطی، دانشگاه مازندران، بابلسر
ابوالقاسم روحی
استادیار، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :