بررسی تاثیر رابطه بیش ارزش گذاری حقوق صاحبان سهام بر کیفیت و تخصصحسابرس و اقلام تعهدی اختیاری در شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران
محل انتشار: کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 748
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MOCONF01_0316
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر بیش ارزش گذاری حقوق صاحبان سهام بر رابطه بین کیفیت حسابرسی واقلام تعهدی اختیاری می پردازد. در ارتباط با این موضوع در ایران پژوهشی انجام نشده است. ولی هومز وهمکاران در سال 2013 نشان داده اند دوره تصدی حسابرس، اندازه موسسه حسابرسی و تخصص حسابرسدر صنعت، موجب بهبود کیفیت حسابرسی می گردد. قلمرو موضوعی این پژوهش،تاثیر بیش ارزش گذاریحقوق صاحبان سهام بر رابطه معکوس بین کیفیت حسابرسی و اقلام تعهدی اختیاری را مورد کنکاش قرارمی دهد. (شواهد نشان می دهد که میان تخصص حسابرس در صنعت و سطح مطلق اقلام تعهدی اختیاریرابطه منفی وجود دارد). رویکردهای سهم بازار و سهم پرتفوی غالبا به عنوان شاخص هایی برای تخصصحسابرس در صنعت به کار گرفته می شوند. رابطه منفی میان متخصص حسابرس در صنعت و سطح مطلق اقلام تعهدی اختیاری وجود دارد.هر چقدر شرکت حسابرسی بزرگ باشد و دارای تخصص در یک صنعتخاص و دوره فعالیت طولانی باشد اقلام تعهدی کاهش می یابند. جامعه مورد بررسی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در طی بازه زمانی 1386 الی 1391 به مدت 6 سال مورد بررسی قرار گرفته است. گرداوری اطلاعات و محاسبات مقدماتی توسط نرم افرار Excel صورت گرفته است که برای تجزیه و تحلیل نهایی از نرم افزار SPSS19 و STATA استفاده شده است و آزمون های آماری بکار رفته آزمون F لیمر و هاسمن هستند. نتیجه این پژوهش نشان داد که بیش ارزش گذاری حقوق صاحبان سهام بر رابطه معکوس بین کیفیت حسابرسی و اقلام تعهدی اختیاری، تاثیر ندارد. همچنین شرکتهایی که حسابرس آنها، متخصص صنعت است، دارای سطح مطلق اقلام تعهدی اختیاری کمتر و ضریب واکنش سود بالاتری نسبت به شرکتهایی که حسابرس آنها، متخصص نیست، هستند؛ به عبارت دیگر حسابرسان متخصص صنعت، حسابرسی با کیفیت تری را به صاحب کاران خود ارائه میکنند .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم حضرتقلی
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
منصور علیلو
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس، باشگاه پژوهشگران جوان، سلماس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :